Το αποτέλεσμα των εκλογών σχολίασε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς και τόνισε ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο πλέον τα θέματα της Μυκόνου πρέπει να «τρέξουν» γρήγορα.

Αναλυτικά:

«Μετά από δύο εκλογικές αναμετρήσεις οι πολίτες έδωσαν μια ισχυρή και καθαρή εντολή στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κυβερνήσει τη χώρα τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Το νησί της Μυκόνου ψήφισε Νέα Δημοκρατία σε ποσοστό σχεδόν 53%.
Μετά το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης δεν υπάρχουν δικαιολογίες, ούτε χρόνος για χάσιμο.
Ειδικά για τη Μύκονο έναν κορυφαίο διεθνή τουριστικό προορισμό που επιτέλους η Πολιτεία ειδικά τους τελευταίους μήνες αποφάσισε να τη θέσει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός της, να εισακούσει προτάσεις και θέσεις που έχουμε αναδείξει σε όλα τα επίπεδα και να ενεργοποιήσει τις αρμόδιες αρχές για να επιβάλουν τη νομιμότητα.

Μία νομιμότητα που πάντα η τοπική μας κοινωνία διεκδικούσε γιατί είναι η μόνη που μπορεί να διασφαλίσει ξεκάθαρους κανόνες για όλους.
Αυτό όμως δεν είναι η λύση του προβλήματος, αλλά μάλλον μία από τις πτυχές της.
Η ολοκλήρωση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου, η ενίσχυση της Υποδιεύθυνσης της Ελληνικής Αστυνομίας,η στελέχωση όλων των δημοσίων υπηρεσιών, η επιπλέον χρηματοδότηση για την αναβάθμιση των υποδομων, η μεταφορά αρμοδιοτήτων στο Δήμο πάντα με την προϋπόθεση της ενίσχυσης με το απαραίτητο προσωπικό αποτελούν βασικό ζητούμενο της τοπικής μας κοινωνίας.
Πλέον ήρθε η ώρα των πράξεων και των ουσιαστικών αποφάσεων και εμείς είμαστε πάντα εδώ, όπως κάναμε με συνέπεια όλα τα τελευταία χρόνια να συνεισφέρουμε σε όλα τα επίπεδα για να υλοποιηθούν το ταχύτερο δυνατόν. Η Μύκονος ανταποκρίνεται για πολλές δεκαετίες στις απαιτήσεις του διεθνούς ανταγωνισμού και για αυτό ξέρει και να εξελίσσεται και να προσαρμόζεται. Ήταν είναι και θα είναι Πρωταγωνίστρια γιατί ήταν, είναι και θα είναι ταυτισμένη με την πρωτοπορία και την ποιότητα.»