Ακόμα μία φορά, που μικρή κοινότητα πολιτών της Πάρου, αντιδρά και διεκδικεί με γνώμονα την ασφάλεια της μαθητικής κοινωνίας του τόπου μας. Η μετακίνηση του δημοτικού ωδείου αποτελεί μείζον ζήτημα αυτή την περίοδο και ανησυχεί τους γονείς που συνυπέγραψαν κείμενο διαμαρτυρίας.

Αναδεικνύεται ακόμα μία φορά, η μεγάλη παθογένεια έλλειψης πεζοδρομίων στους κεντρικούς πολυσύχναστους δρόμους, που αποτελούν εμπόδιο περιπάτου ή παραμονής πεζών αλλά κυρίως προκαλούν ανασφάλεια στην κυκλοφορία όλων μας. Αυτό το ζήτημα το έχει αναδείξει διαχρονικά η Ένωση και ακόμα δεν μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί δεν έχει δρομολογηθεί μία λύση.

Ως φορέας, που προτεραιότητα μας είναι η στήριξη της παιδείας και του πολιτισμού, προτρέπουμε τη διοίκηση του δήμου να κινηθεί με πλήρη ενσυναίσθηση προς αυτή την κατεύθυνση αφουγκραζόμενη το αίτημα των γονέων, αν ο ουσιαστικός στόχος μας είναι η δημιουργία και η καλλιέργεια ανήσυχων και πνευματικών κοινωνιών.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Δεν πρέπει να θέτουμε προς συζήτηση κεκτημένα 40 ετών, όπως η περίπτωση του δημοτικού ωδείου, εκτός αν υπάρξει βελτιωμένη πρόταση, που υπεύθυνa θα αφορά το συμφέρον των μελών του.

Στεκόμαστε στο πλευρό των γονέων που αντιδρούν στη μετακίνηση του δημοτικού ωδείου και συμμεριζόμαστε την αγωνία τους.