Να μην επιτρέψει να σταματήσει τη λειτουργία του το κέντρο Πρόληψης Κυκλάδων ‘’ΘΗΣΕΑΣ’’, που θα αποβεί, όπως τονίζουν, «σε βάρος της κοινωνίας και της νεολαίας των νησιών μας», ζητούν οι Περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης από τη Περιφέρεια Ν. Αιγαίου με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται η ίδρυση ενός Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία Εθνικός Οργανισμός Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Εξάρτησης (ΕΟΠΑΕ) στο οποίο θα συγχωνευθούν τα Κέντρα Πρόληψης και όλα τα προγράμματα που υπάρχουν σήμερα στη χώρα, ανεξαρτήτως θεραπευτικής προσέγγισης.

Ανάμεσα στα Κέντρα που πρόκειται να καταργηθούν είναι και το Κέντρο Πρόληψης Κυκλάδων «ΘΗΣΕΑΣ».

Οι Περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μιλούν για «διαχρονική ανυπαρξία οργανωμένων υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), ιδιαίτερα στα νησιά λόγω υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης» παραθέτοντας παράλληλα τις δηλώσεις εργαζομένων σύμφωνα με τις οποίες «το Κέντρο Πρόληψης  «Θησέας Κυκλάδων» το τελευταίο έτος  με τα 6 στελέχη του στη Σύρο και στα παραρτήματα της Πάρου και της Σαντορίνης εξυπηρέτησε περισσότερους από 4.000 γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές σε 20 νησιά και 65 σχολικές μονάδες».

Οι Περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν, Αιγαίου Αγγέλου Γιάννης, Ροκονίδα Ηλέκτρα, Χατζηγιάννη Μαρία ζητούν

  • Να ενταθεί η διεκδίκηση για πρόληψη, θεραπεία και κοινωνική επανένταξη.
  • Να διαφυλαχτεί ο δημόσιος, δωρεάν χαρακτήρας των προγραμμάτων που υπάρχουν στη χώρα και να στελεχωθούν οι δομές