Ο Νίκος Πετρόκολος, 65 ετών, κάτοικος της Νάξου, υπέστη έμφραγμα μυοκαρδίου.

Ζητήθηκε η διακομιδή του σε νοσοκομείο της Αθήνας και μάλιστα τάχιστα. Δεν ήταν δυνατόν να βρεθεί πτητικό μέσο. Ούτε ελικόπτερο, ούτε αεροπλάνο. Το νησί διαθέτει αεροδρόμιο, βέβαια. Τελικά, βρέθηκε μία σύνθετη λύση: Να μεταφέρουν τον ασθενή με πλωτό μέσο στη Μύκονο. Βλέπετε θεωρείται φυσιολογικό η Μύκονος να εξυπηρετείται με ελικόπτερα, ενώ θεωρείται εντελώς εξωπραγματικό να εξυπηρετείται ένα από τα μεγαλύτερα νησιά του Αιγαίου, η Νάξος, με τέτοιο πτητικό μέσο. Χώρια η καθυστέρηση, η οποία σε περίπτωση εμφράγματος μπορεί και να αποβεί μοιραία.

Η «Ζούγκλα» ήρθε σε επικοινωνία με τη σύζυγο του κ. Πετρόκολου, η οποία κατήγγειλε πως: «ο άντρας μου χρήζει άμεσης νοσηλείας στην Αθήνα και δεν διατίθεται ελικόπτερο, δεν διαθέτει ο στρατός, ενώ έχει στη Μύκονο και στη Σύρο. Και πρόκειται τώρα να φύγει με πλωτό στη Μύκονο και από τη Μύκονο δεν ξέρουμε ακόμα πώς θα πάει στην Αθήνα».

Και καταλήγει «καταγγέλλω, γιατί ισχύει αυτή η εξαίρεση στη Νάξο, ενώ υπάρχει μεγάλο ιστορικό λόγω της “νόσου της Νάξου” (μορφή αρρυθμιογόνου μυοκαρδιοπάθειας/δυσπλασίας της δεξιάς κοιλίας) από την οποία έχουν καταλήξει πολλοί νέοι άνθρωποι και ο άντρας μου είναι 65 ετών».

Πηγή: zougla.gr