Στο αυτόφωρο οδηγήθηκαν τρεις επιχειρηματίες της Νάξου έπειτα από καταγγελίες ότι κάποιοι, απτόητοι από τις μαζικές κινητοποιήσεις από τους πολίτες για ελεύθερες παραλιες και τους ελέγχους των αρχών στις παραλίες, περιμένουν να φύγουν τα κλιμάκια για να επαναφέρουν τις ξαπλώστρες και μάλιστα μέσα στη νύχτα.

Με εντολή του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδακη η γενική γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας Νάγια Κόλλια, επικοινώνησε σήμερα με την Εισαγγελία Κυκλάδων και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Νάξου προκειμένου να γίνουν επανέλεγχοι και έκτακτοι έλεγχοι για παράνομη κατάληψη αιγιαλού και παραλίας από τουριστικές επιχειρήσεις ή ιδιώτες στο νησί.

Η εντολή δόθηκε με αφορμή καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες, ομπρέλες και καθίσματα που είχαν εγκατασταθεί παράνομα και απομακρύνθηκαν στο πλαίσιο των ελέγχων που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες από την Κτηματική Υπηρεσία Κυκλάδων, επανατοποθετήθηκαν σε παραλίες μετά την αποχώρηση των ελεγκτών της Κτηματικής Υπηρεσίας του υπουργείου Οικονομικών από το νησί. Το ίδιο γίνεται και σε όλες τις περιοχές της χώρας. Από την Κρήτη, μέχρι την δυτική Αχαΐα, τη Χαλκιδική κ.ά.

Στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν σήμερα στη Νάξο ελέγχους σε δέκα επιχειρήσεις, βεβαίωσαν τρεις παραβάσεις της νομοθεσίας για τον αιγιαλό και οδήγησαν τους τρεις υπεύθυνους των επιχειρήσεων στο αυτόφωρο. Οι παραβάσεις εντοπίστηκαν στις εξής περιοχές :

  • Στον Άγιο Αρσένιο, επιχείρηση εστίασης είχε τοποθετήσει 40 ομπρέλες και 80 ξαπλώστρες σε απόσταση 10 μέτρων από την ακτογραμμή, καταλαμβάνοντας επιφάνεια 180 τετραγωνικών μέτρων, χωρίς να διαθέτει άδεια χρήσης αιγιαλού-παραλίας.
  • Στην Αγία Άννα, τουριστική επιχείρηση είχε τοποθετήσει 30 ομπρέλες και 60 ξαπλώστρες σε απόσταση 2 μέτρων από την ακτογραμμή, σε επιφάνεια 234 τ.μ. επίσης χωρίς άδεια χρήσης αιγιαλού-παραλίας.
  • Στον Άγιο Προκόπιο, επιχείρηση εστίασης είχε εγκαταστήσει 12 ομπρέλες και 24 ξαπλώστρες, σε απόσταση 2 μέτρων από την ακτογραμμή, σε επιφάνεια 126 τετραγωνικών μέτρων, χωρίς άδεια.