Παρέμβαση στην παραλία Μαρτσέλο, με αίτημα την ελεύθερη πρόσβαση στις θάλασσες, πραγματοποίησαν το απόγευμα της Κυριακής (30/07) μέλη της «Κίνησης Πολιτών Πάρου για Ελεύθερες Παραλίες».

Υπενθυμίζεται πως και την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποίησαν συμβολική παρέμβαση, απλώνοντας πετσέτες στην παραλία Σάντα Μαρία της Πάρου, καταγγέλλοντας πως «συγκεκριμένη επιχείρηση είχε στήσει ξαπλώστρες και πολυθρόνες, οι οποίες είναι παράνομες».

Σε ό,τι αφορά τη συγκέντρωση, έγινε με κεντρικό σύνθημα «Επανακτούμε τις παραλίες» («Reclaim the Beach») και, όπως ειπώθηκε, στην παραλία Μαρτσέλο, «Διεκδικούμε το δικαίωμά μας στο δημόσιο χώρο, το δικαίωμά μας να απολαμβάνουμε τις παραλίες μας που καταπατούνται από άπληστους, κοινωνικά ανεύθυνους επιχειρηματίες που καταλαμβάνουν παραλίες στο σύνολό τους  ή υπερβαίνουν τα όριά τους μέχρι και 100 φορές περισσότερο από την έκταση που νομίμως μισθώνουν» σημειώνεται στο κάλεσμα.

paros-diadilosi

Αρκετοί έδωσαν το παρών

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί ήταν αυτοί που έδωσαν και σήμερα το «παρών» προχωρώντας στη συμβολική «ανακατάληψη» της παραλίας από τις επιχειρήσεις που έχουν τοποθετήσει ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Σημειώνεται πως για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία των πολιτών της Πάρου μίλησε στον Alpha σήμερα το μέλος της Κίνησης «Save Paros Beaches», Δαμιανός Γαβαλάς. Το μέλος της Κίνησης Πολιτών Πάρου σημείωσε για την κατάληψη των παραλιών από επιχειρηματίες πως πρόκειται για ένα διαχρονικό φαινόμενο, που κάθε χρόνο γίνεται και χειρότερο στο νησί.