Με την προφυλάκιση των 105 συλληφθέντων για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τον θανάσιμο τραυματισμό του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή έπεσε χθες η αυλαία των απολογιών.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται εντατικά οι έρευνες της αστυνομίας. Χτες οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν κρυμμένο οπλοστάσιο, λίγα μέτρα μακριά από το σημείο της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας. Εκεί βρέθηκαν ρόπαλα, στυλιάρια, προστατευτικά μασελάκια πυγμάχων και κάθε λογής σύνεργα που χρησιμοποιούν χούλιγκανς σε οργανωμένες επιθέσεις.

Τα ευρήματα έχουν μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, όπου θα γίνει ανάλυση για γενετικό υλικό, ενώ ταυτόχρονα η αστυνομία εξετάζει βιντεοληπτικό υλικό από το σημείο, για να διαπιστωθεί εάν άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση έκρυψαν οπλισμό στο συγκεκριμένο χώρο.

«Σε πολλά όπλα από αυτούς βρήκαμε αίμα. Αναλύουμε το αίμα. Ψάχνουμε ένα άτομο μανιωδώς που τον βοήθησε. Το τελευταίο άτομο που του μίλησε, τι του ψέλλισε, τι του είπε» αναφέρει ο αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια συνεχίζεται η αντιπαραβολή του DNA των συλληφθέντων, με το γενετικό υλικό από τα πειστήρια που έχουν εντοπιστεί, αλλά και με τα δείγματα που έχουν ληφθεί κα την ιατροδικαστική εξέταση για να διαπιστωθεί εάν υπάρξει ταύτιση που θα αποκαλύψει το δολοφόνο.

Το θανατηφόρο χτύπημα έχει αποτυπωθεί σε βιντεοληπτικό υλικό που έχει στην κατοχή της η Αστυνομία.

Ψάχνουν και για άλλους υπόπτους

Κάμερες πέριξ του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια φαίνεται πως έχουν καταγράψει πάντως επιπρόσθετους υπόπτους, οι οποίοι μέχρι στιγμής διαφεύγουν της σύλληψης, για τα αιματηρά επεισόδια, τα ξημερώματα της 8/8.

Το παραπάνω αναμφίβολα μπορεί να θεωρηθεί εύλογο λαμβάνοντας υπ' όψιν πως οι συλλήψεις είναι μέχρι αυτή την ώρα 105 ενώ οι χούλιγκανς που πρωταγωνίστησαν στα αιματηρά επεισόδια υπολογίζονται τουλάχιστον 150.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι αρχές, στην λίστα υπόπτων η οποία έχει συνταχθεί σε σχέση με τον πιθανό δράστη της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη, υπάρχουν άτομα τα οποία δεν συγκαταλέγονται μεταξύ των 105 συλληφθέντων.

Άνδρες της ασφάλειας έχουν συγκεντρώσει τις τελευταίες ημέρες βίντεο από κάμερες ασφαλείας των καταστημάτων της περιοχής και του γηπέδου προσπαθώντας να ανασυνθέσουν τα τραγικά γεγονότα.

Μάλιστα, από την επεξεργασία και μελέτη του σχετικού υλικού προκύπτει το μέγεθος της δολοφονικής μανίας σε βάρος του άτυχου Μιχάλη αφού όπως αποτυπώνεται στις κάμερες, μετά το μοιραίο χτύπημα με μαχαίρι, ο 29χρονος στην προσπάθεια του να διαφύγει από το σημείο, δέχεται πισώπλατα χτυπήματα με ρόπαλα.

Σημαντική εξέλιξη όσον αφορά την πορεία των ερευνών πάντως αποτελεί το γεγονός πως άνδρες της Ασφάλειας εντόπισαν το «σημείο-οπλοστάσιο» των χούλιγκαν κοντά στην τοποθεσία που δολοφονήθηκε ο Μιχάλης.

Αναλυτικότερα, οι αρχές ειδοποιήθηκαν από κάποιο περίοικο, έσπευσαν στην περιοχή και εντόπισαν στυλιάρια, ρόπαλα ακόμη και προστατευτικά μασελάκια που χρησιμοποιούν πυγμάχοι, κρυμμένα σε σημείο που βρίσκεται δίπλα ακριβώς σε ανθοπωλείο στην περίμετρο του γηπέδου της ΑΕΚ.

Τα ευρήματα περισυνελέγησαν με ιδιαίτερη προσοχή και τοποθετήθηκαν σε ειδικές σακούλες προκειμένου να μην υπάρξει αλλοίωση στοιχείων τυχόν γενετικού υλικού ή δαχτυλικών αποτυπωμάτων που ίσως φέρουν.

Έχουν ήδη σταλεί στην Διεύθυνση εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να εξετασθούν.

Μάλιστα, για το σημείο στο οποίο και βρέθηκε το οπλοστάσιο προκύπτει και βίντεο, το οποίο έχουν ήδη οι αρχές στην κατοχή τους.

Στα καρέ καταγράφονται χούλιγκαν να αφήνουν «πολεμοφόδια» εκεί και με βάση τις εικόνες εκτιμάται πως τα άτομα έκρυψαν τον οπλισμό εκεί κατά την διαφυγή τους, μετά τα αιματηρά επεισόδια, προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη.