Μια γυναίκα από τον Υγρό Στίβο, μια Κυκλαδίτισσα από την Τήνο, η Γωγώ Φυρίγου-Κόνσολο, , ορίσθηκε ως νέα πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΚΑ, δηλαδή της μεγαλύτερης αθλητικής εγκατάστασης στην Ελλάδα.

Ο τέως πρόεδρος, Νεκτάριος Βιδάκης, δεν συνεχίζει στη θέση του και η Γωγώ Φυρίγου-Κόνσολο, Οικονομολόγος και πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ με μεταπτυχιακά στη Διακυβέρνηση και Δημόσιες Πολιτικές, στην Οργάνωση και Διοίκηση Αθλητισμού
και Γλώσσες Τουρισμού και Διαπολιτισμική Επικοινωνία, να αναλαμβάνει καθήκοντα.

Η Γωγώ Φυρίγου-Κόνσολο έχει υπάρξει στο παρελθόν λαμπρή καταδύτρια, ενώ έχει περάσει από τα αθλήματα της κολύμβησης και της υδατοσφαίρισης, είναι αδερφή του Ομοσπονδιακού προπονητή, Πέτρου Φυρίγου, ενώ έχει εργαστεί για το άθλημα των καταδύσεων ως Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Καταδύσεων της Ευρωπαϊκής και Γραμματέας της αντίστοιχης Επιτροπής στην Παγκόσμια Ομοσπονδία. Υπήρξε μάνατζερ του αθλήματος στην ΚΟΕ, ενώ το 2004 βραβεύθηκε από τη Fina ως Διευθύντρια των Καταδύσεων στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας  και το 2006 στη Φλόριντα με το International Swimming Hall of Fame ως η κορυφαία μάνατζερ του αθλήματος.

Δήλωση της Γεωργίας Φυρίγου Κόνσολο

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την ιδιαίτερα μεγάλη τιμή από τον Υπουργό Αθλητισμού κ. Ιωάννη Βρούτση και από την Κυβέρνηση για την εκτίμησή τους στο πρόσωπό μου και την εμπιστοσύνη τους. Ιδιαίτερη τιμή αλλά και μεγάλη ευθύνη να ηγηθώ ως Πρόεδρος μιας τόσο εμβληματικής εγκατάστασης όπως το Ολυμπιακό Κέντρο του ΟΑΚΑ στο οποίο και «χτυπά η καρδιά του Αθλητισμού της Ελλάδας».

Ακόμη μεγαλύτερη χαρά για μια Κυκλαδίτισσα (Βόλακας Τήνου) , να συμμετέχει με την ζέση και αγάπη που την διακρίνει για τον αθλητισμό και τις αξίες του, στην πραγμάτωση του οράματος για την «μεταμόρφωση» μιας σπουδαίας εγκατάστασης και αυτό με γεμίζει με ανάμεικτα συναισθήματα υπερηφάνειας, συγκίνησης αλλά και ενσυναίσθησης για τον σημαντικό ρόλο που θα πρέπει να επιτελέσω.

Ακόμη και μέχρι αυτή την στιγμή ρίγη συγκίνησης με διακατέχουν από τις ιαχές «ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ», όταν για πρώτη φορά στην ιστορία του Υγρού Στίβου κατακτήσαμε το Χρυσό Ολυμπιακό Μετάλλιο στο αγώνισμα των Συγχρονισμένων Καταδύσεων από βατήρα 3μ.Συγκίνηση, για τις απαράμιλλης αίγλης και μεγαλείου στιγμές , τα αξεπέραστα μοναδικά στιγμιότυτα που ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο ενόσω ένα σύσσωμο Ολυμπιακό κλειστό Καταδυτήριο χόρευε σε ρυθμούς ΖΟΡΜΠΑ την μεγαλειώδη αυτή νύχτα τις 16ης Αυγούστου του 2004.

Ο θεμέλιος λίθος του Ο.Α.Κ.Α. μπήκε την 8η Ιανουαρίου 1980 από τον τότε Πρωθυπουργό της Ελλάδας και μετέπειτα Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή. Το όραμά του κάποια στιγμή οι Ολυμπιακοί Αγώνες να φιλοξενηθούν και πάλι στην Ελλάδα επιτεύχθηκε στο έπακρο και με μεγάλη επιτυχία το 2004. Πέρασαν 41 έτη ( 8.9.1982- 28.9.2023) από την έναρξη της λειτουργίας του ΟΑΚΑ που αποτελεί για εμάς τους παλαιότερους αθλητές, προπονητές, τεχνικούς αξιωματούχους, το «δεύτερο σπίτι μας» καθώς «ιδρώσαμε τα μαγιό και την φανέλα» κολυμπώντας χιλιόμετρα, εκτελώντας άπειρες βουτιές από όλους τους βατήρες και ύψη, διανύοντας μικρές και μεγάλες αποστάσεις, εκτελώντας ή επαναλαμβάνοντας αμέτρητες φορές το πρόγραμμα των αγώνων.

Εδώ προπονηθήκαμε και προπονήσαμε , διοργανώσαμε αγώνες, σχολές, συνέδρια , αναπτυξιακά προγράμματα , μα το σημαντικότερο όλων συμμετείχαμε και διοργανώσαμε τους «Ασύλληπτα Καταπληκτικότερους Ολυμπιακούς Αγώνες EVER το 2004!

Για την υπογράφουσα είναι ακόμη σημαντικότερο καθώς σύσσωμη η οικογένεια συμμετείχε, προσέφερε και εξακολουθεί να προσφέρει με διάφορους τρόπους στο Ολυμπιακό Άθλημα των Καταδύσεων και στο Ολυμπιακό αυτό Στολίδι και «το Παλάτι του Ελληνικού Αθλητισμού»

Είμαι πεπεισμένη πως με την αρωγή και στήριξη του καθόλα επιτυχημένου και έμπειρου Συντονιστή Γεν. Δ/ντή κ. Κωνσταντίνου Χαλιορή , των εργαζομένων (με αρκετούς γνωριζόμαστε αρκετά χρόνια), όπως και των αθλητικών σωματείων και φορέων, που αποτελούν το ζωτικό κύτταρο της εγκατάστασης, να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην εξέλιξη , αναβάθμιση και βελτιστοποίηση όλων των εγκαταστάσεων και των περιβαλλόντων χώρων.

Ενστερνίζομαι την λαχτάρα της υλοποίησης και ολοκλήρωσης ενός τόσο σημαντικού έργου που θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή ,ώστε όλοι οι Έλληνες, μικροί και μεγάλοι ,να εξακολουθούν να αισθάνονται υπερήφανοι για αυτή την εγκατάσταση που εκπέμπει μια πολυμορφική και πλουραλιστικά ασύλληπτη δυναμική συνδυάζοντας τα αγαθά και αξίες του Ευ Αγωνίζεσθαι, της ισόνομης και ισότιμης άθλησης χωρίς αποκλεισμούς και συγκεράζοντας Αθλητισμό -Αξίες-Παιδεία και «νιάξιμο για τον διπλανό κάθε ηλικίας» .

Το ΟΑΚΑ αποτελεί για μένα «Φάρο και Έμπνευση Ζωής, Αέναο Κίνητρο και Προοπτική» για ένα Υγιές Αθλητικό περιβάλλον που θα συμβάλλει στον εμπλουτισμό και ενδυνάμωση του κοινωνικού ιστού με πνευματικά, ψυχικά και σωματικά εύρωστους πολίτες.Είμαι πεπεισμένη πως η πολύχρονη ενασχόλησή μου με τα αθλητικά δρώμενα τόσο σε Εθνικό όσο και σε Διεθνή Όργανα και φορείς όσο και το «Μετάλλιο Εμπειρίας» που αποκόμισα ως Διευθύντρια ή Συντονίστρια διαφόρων τομέων στους Ολυμπιακούς Αγώνες της ΑΘΗΝΑΣ 2004, θα πριμοδοτήσει την θητεία που ακολουθεί, δίνοντας τα εχέγγυα για μια συγκροτημένη και αποτελεσματική πορεία και δράση για τα καλύτερα δυνατά οφέλη της αθλητικής οικογένειας και της Χώρας μας.

Συνεχίζουμε δυναμικά με σκληρή δουλειά ,πρόγραμμα , σταθερότητα , συνέπεια , πειθαρχία, αλλά και ταπεινότητα.

Ο Αθλητισμός αναζωογονεί, εμπνέει, ενώνει , δημιουργεί πρότυπα, ενθαρρύνει την ευγενή άμιλλα και τον ανταγωνισμό, καθοδηγεί, διδάσκει.

Ο Αθλητισμός είναι ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ , το ΟΞΥΓΟΝΟ για να ΖΕΙΣ!