Την Πάρο επισκέφθηκε την  Τετάρτη 19.01.2022, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, κ. Στέλιος Πέτσας, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πάρου κ. Μάρκο Κωβαίο, και συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη με φορείς και τη διοίκηση του Δήμου.

Ο κ. Πέτσας ενημερώθηκε αναλυτικά για το πρόγραμμα στρατηγικής ανάπτυξης που υλοποιεί συντεταγμένα η Δημοτική Αρχή, με βάση τις προτάσεις που έχουν υποβληθεί για ένταξη στα χρηματοδοτικά προγράμματα του Υπουργείου Εσωτερικών, και με αιχμή το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Παράλληλα, ανακοίνωσε την χρηματοδότηση της κατασκευής του νέου κλειστού γυμναστηρίου στην Παροικιά καθώς και του νέου ανοικτού σταδίου στη Νάουσα της Πάρου με 1 εκατ. ευρώ αντίστοιχα για κάθε έργο.

Ξεχωριστή αναφορά έγινε επίσης από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών στο μεγαλόπνοο σχέδιο επέκτασης και αναβάθμισης του συνόλου των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, καθώς και της αναβάθμιση των βιολογικών καθαρισμών του νησιού που υλοποιείται, με στόχο την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στους πολίτες με σεβασμό προς το περιβάλλον. Ο κ. Πέτσας στάθηκε ιδιαίτερα στο σημαντικό έργο, ύψους 7 εκ. ευρώ, της μεταφοράς των λυμάτων των οικισμών Λεύκες και Κώστου και την αναβάθμιση του βιολογικού στη Μάρπησσα με τον πλήρη εκσυγχρονισμό της παλαιάς μονάδας, που έχουν ήδη ενταχθεί προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».
Τέλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών προανήγγειλε ακόμη την ένταξη στο ίδιο πρόγραμμα το προσεχές διάστημα, δύο ακόμη προτάσεων του Δήμου που αφορούν τη μελέτη του έργου διαχείρισης απορριμμάτων και  του έργου για την αναβάθμιση των σχολικών μονάδων του νησιού.

Μετά το πέρας των συναντήσεων, ο Δήμαρχος Πάρου, κ. Μάρκος Ι Κωβαίος δήλωσε σχετικά:

«Ευχαριστούμε πολύ τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα, για την επίσκεψή του στο νησί μας. Στο πλαίσιο αυτής, μας δόθηκε η ευκαιρία να του παρουσιάσουμε τη μακρόπνοη στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης που ακολουθούμε, και η οποία εστιάζει σε βελτιώσεις σε επίπεδο υποδομών, με πολλαπλά οφέλη για τους συμπολίτες μας. Στη συγκεκριμένη προσπάθεια, επιδιώκουμε συνεργασίες με την κεντρική διοίκηση του κράτους για την υλοποίηση των δεσμεύσεών μας.

Οι νέες χρηματοδοτήσεις τεσσάρων έργων που ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός, και συγκεκριμένα η χρηματοδότηση για την αποχέτευση Λευκών-Κώστου και για την αναβάθμιση του βιολογικού της Μάρπησσας», καθώς και η δέσμευσή του ότι θα συνδράμει με 1 εκ. ευρώ για την χρηματοδότηση των έργων στο κλειστό γυμναστήριο της Παροικιάς και με 1 εκ. ευρώ στο αθλητικό στάδιο Νάουσας αντίστοιχα, μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε με σταθερά βήματα την πορεία μας για το σήμερα και το αύριο της Πάρου και των κατοίκων της.

Ταυτόχρονα, μέσω του Προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”, έχουμε διασφαλίσει περαιτέρω σημαντικούς πόρους, οι οποίοι θα κατευθυνθούν σε μεγάλες παρεμβάσεις στους τομείς του Περιβάλλοντος, της Παιδείας και του Πολιτισμού, και σε έργα όπως η τοποθέτηση υπόγειων κάδων αποθήκευσης απορριμμάτων στο νησί, η κατασκευή Βρεφονηπιακού Σταθμού-Νηπιαγωγείου αλλά και 2ου Δημοτικού Σχολείου στην Παροικιά, καθώς και η δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου στον Πρόδρομο σε κτίριο που έχει δωρίσει ο Σύλλογος Προδρομιτών της Αθήνας.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Πέτσα για το ενδιαφέρον που δείχνει για τον τόπο μας και είμαι σίγουρος πως με την υποστήριξή του θα κατορθώσουμε να ολοκληρώσουμε το όραμά μας, ο Δήμος Πάρου να αποτελέσει πρότυπο ανάπτυξης για τη χώρα μας.»