Ο Βαζαίος Πετρόπουλος, είναι ο νέος έπαρχος Πάρου - Αντιπάρου, αφού ο Κώστας Μπιζας εξελέγη δήμαρχος του νησιού μας.

Ο Βαζαίος Πετρόπουλος, από την Πάρο, είναι αρχιτέκτονας, μηχανικός Περιβάλλοντος και ιδρυτής του “Art Space 265” ενεργός πολίτης, με γνώση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σταθερή δράση και διακριτή παρουσία στον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό.

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956 και διαμένει στα Μάρμαρα Πάρου.

Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Παρίσι (D’ ESA Paris) και στη συνέχεια ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές σε Βιοκλιματική Αρχιτεκτονική και στο τμήμα Μηχανικών Περιβαλλοντολόγων.

Από το 1982 δραστηριοποιείται στη Πάρο, όπου διατηρεί αρχιτεκτονικό γραφείο στην Παροικία και στην Αθήνα, με έντονη παρουσία σε Αρχιτεκτονικές Επιτροπές(ΕΠΑΕ, ΣΧΟΠ) του Πολεοδομικού Γραφείου Νάξου για μεγάλο χρονικό διάστημα, ως εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου (ΤΕΕ) και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Έχει διατελέσει επίτιμος Πρόξενος του Ιταλικού κράτους στο νομό Κυκλάδων επί 8 έτη.

Επίσης, από το 2014 διατηρεί χώρο πολιτισμού και τέχνης με την ονομασία Art Space 265, στην Παροικία Πάρου.

Από το 1998 και μέχρι σήμερα ασχολείται με τα κοινά της Πάρου και συγκεκριμένα ως Δημοτικός, Τοπικός Σύμβουλος και Νομαρχιακός Σύμβουλος Κυκλάδων.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Δημοτικός Σύμβουλος έπειτα από ανάθεση του Δημάρχου κυρίου Αργουζή, συνέβαλε στα ακόλουθα: δημιουργία των «Χ.Υ.Τ.Α.» Πάρου – Αντιπάρου, αγορά του «Ξενία» από το Δήμο Πάρου, έγκριση της μελέτης των καινούργιων σφαγείων της Πάρου, έγκριση του αποχετευτικού συστήματος του Δ.Δ. Αρχιλόχου και τη μεταφορά του στο Βιολογικό της Μάρπησσας, τη δημιουργία Αλιευτικού καταφυγίου στο Πίσω Λιβάδι και ως Νομαρχιακός Σύμβουλος στην κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου Αρχιλόχου και του ΕΠΑΛ Παροικίας.

Υπήρξε μέλος της επιτροπής για την ανάθεση των μελετών α) ανάπλασης της πλατείας Μαντώς Μαυρογένους Παροικίας, β) ανάπλασης πλατείας – λιμάνι Νάουσας Πάρου, γ) αποκατάστασης οικίας Δημητρακόπουλου στην Παροικία.

Συνέβαλε καθοριστικά στις προμελέτες για τη λύση του κυκλοφοριακού προβλήματος στις θέσεις α) διασταύρωση Γκίκα, β) γεφύρι Χαρίκλειας στην Παροικία.

Επίσης, συνέβαλε οικονομικώς στην μελέτη και επίβλεψη της προσθήκης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παροικίας, στη δημιουργία του Κοινοτικού Γραφείου στα Μάρμαρα, στην οικονομική ενίσχυση για την εκπόνηση μελετών για το Γυμνάσιο της Νάουσας, στην αντικατάσταση κουφωμάτων του κτιρίου AMEA Νάουσας καθώς και στην εκπόνηση μελετών και ολοκλήρωση αδειοδοτήσεων στα κλειστά γήπεδα Μάρπησσας & Παροικίας.

Επιπλέον ασχολείται με τον τομέα του αθλητισμού, όπου ήταν Πρόεδρος στην ποδοσφαιρική ομάδα «Αστέρας Μαρμάρων». Μετά από επίμονο αγώνα και συνεχή προσπάθεια κατάφερε, μαζί με την βοήθεια των άλλων προέδρων των ποδοσφαιρικών ομάδων της Πάρου ( Μαρπησσαϊκός , Νηρέας, ΑΟ Πάρου και Αστέρας Μαρμάρων) να δημιουργήσει μία ενιαία ποδοσφαιρική ομάδα στην Πάρο. Η ονομασία αυτής Α.Ε. Πάρου. (Αθλητική Ένωση Πάρου)