Τελετή παράδοσης-παραλαβής πραγματοποιήθηκε στο Λιμεναρχείο Σύρου, καθώς ο πλοίαρχος ΛΣ Ιωάννης Βαμβακούσης, μετά από σχεδόν έξι χρόνια στη θέση του Λιμενάρχη Σύρου, έδωσε την “σκυτάλη” στον πλοίαρχο ΛΣ Παναγιώτη Καραμήτσα.

Η αίθουσα στο Λιμεναρχείο Σύρου ήταν ασφυκτικά γεμάτη. Μεταξύ άλλων το παρών έδωσαν ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, ο Καθολικός Επίσκοπος π. Πέτρος Στεφάνου, ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Νίκος Λειβαδάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, καθώς και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αλέξης Αθανασίου και Άρης Ρώτας, συνοδευόμενοι από στελέχη των συνδυασμών τους.

Επίσης παρόντες ήταν εκπρόσωποι των δικαστικών αρχών του νησιού, οι επικεφαλής και ανώτατοι αξιωματικοί όλων των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και εκπρόσωποι διάφορων αρχών και φορέων του νησιού και όχι μόνο.

Ο απερχόμενος Λιμενάρχης κ. Βαμβακούσης βάζει τέλος στην 35ετή πορεία του στο Λιμενικό Σώμα, καθώς αποστρατεύεται. Στην ομιλία του, εμφανώς συγκινημένος, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο έργο που επιτελέστηκε επί των ημερών του στο Λιμεναρχείο Σύρου, δίνοντας στη συνέχεια τη “σκυτάλη” στον καλό του φίλο και συνάδελφο Παναγιώτη Καραμήτσα, ο οποίος τον τίμησε, απονέμοντάς του τον θυρεό του Λιμεναρχείου Σύρου και ένα δώρο.