Προς Δήμαρχο και Δημοτική Αρχή Μήλου

Αγαπητέ δήμαρχε και μέλη της δημοτικής αρχής,

Έλαβα την από 31/5/2023 επιστολή σας σχετικά με τα αιτήματα έγκρισης από τη 2η ΥΠΕ  για τη λειτουργία των Περιφερειακών Ιατρείων Αδάμαντα και Πολλωνίων. Ένα προφανές και εύλογο αίτημα στο οποίο αυτονόητα συνηγορώ και ενώνω και από τη πλευρά μου φωνή διαμαρτυρίας για την παράταση αυτής της κατάστασης. Όμως όπως γνωρίζετε ευρισκόμενοι σε προεκλογική περίοδο και με κλειστή τη Βουλή, δεν καθίσταται δυνατόν να καταθέσω κοινοβουλευτική παρέμβαση, όπως άλλωστε έχω κάνει μέχρι σήμερα σε όλες τις διαμαρτυρίες και τα υπομνήματα που μου έχετε καταθέσει και ειδικά για τα θέματα του Κέντρου Υγείας.

Όμως πριν αλέκτωρ λαλήσει, ήλθε στη δημοσιότητα και η απάντηση του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ στην οποία απευθυνθήκατε και αντί να απαντά στο αίτημα σας, αναφέρεται στο ζήτημα της κατοικίας των γιατρών, υπαρκτό μεν πρόβλημα που όσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο και πιο οξύ και στη Μήλο, αλλά δεν απαντάει επί της ουσίας στο αίτημα σας για λειτουργία των Περιφερειακών Ιατρείων και μάλιστα μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο που ήδη ο τουρισμός στο νησί βρίσκεται σε μεγάλη ανάπτυξη.

Τελικά η Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ που εκτελεί ξεκάθαρα την πολιτική της ΝΔ, θέλει να λειτουργήσουν οι δημόσιες δομές υγείας ή με διάφορες προφάσεις πετάει τη μπάλα στην εξέδρα;