Την οργή του κόσμου έχει προκαλέσει το γεγονός ότι γλίτωσε το αυτόφορο ένα ζευγάρι εκδρομέων το οποίο άναψε φωτιά για... ρομάντζο μέσα στο δάσος της Βάλια Κάλντα στην Πίνδο.

Την είδηση ανήρτησε στο facebook ο δημοσιογράφος Γιώργος Κακούσης τονίζοντας τα εξής:

«Να σας γνωρίσω έναν νέο φίλο! Τον συναντήσαμε σήμερα την ώρα που τάιζε τη φωτιά του 🔥 με ξύλα και ετοιμαζόταν για τη ρομαντική βραδια:

Σκηνές, ⛺️ και φωτιές στην καρδια της Πινδου!

Και τσαμπουκας… Μπολικος τσαμπουκας και τεστοστερόνη να τρέχουν από τα μπατζάκια!

Του σβήσαμε τη φωτιά με το ζόρι αδειάζοντας πάνω της όσα μπουκάλια νερού είχαμε και κάτι μπουκάλια με πάγο γιατι «δεν θα του λέγαμε εμείς τι θα κάνει», οπότε κάναμε μόνοι μας αυτό που έπρεπε να γίνει.

Η ανθρώπινη βλακεία είναι ικανή να ανάψει φωτιές στη μέση των 70.000 στρεμμάτων της Βάλια Καλντα!

Στο σημείο δεν υπήρχε σήμα για κινητά ούτε μπορούσε κανεις να καλεσει το 112 (!). Παρ’ όλα αυτά βρέθηκε τρόπος να κληθεί η Πυροσβεστικη  και η  Αστυνομία.

Η συνέχεια της ρομαντικής βραδιάς στο αυτόφωρο…»

Δεν πέρασε αυτόφορο

Ωστόσο, όπως ενημέρωσε στη συνέχεια ο Γιώργος Κακούσης, ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν πέρασε αυτόφορο. Ιδού γιατί:

«UPDATE: Ενημερώθηκα αρμοδίως οτι τελικά ο πρωταγωνιστής της χαριτωμενης ιστορίας μας, δεν πέρασε αυτόφωρο!

Ο λόγος: Στο σημείο έφτασε περιπολικό με αστυνομικούς και όχι Πυροσβεστικο όχημα 🚒 με πυροσβεστες 👨‍🚒 οι οποίοι είναι αρμόδιοι να προχωρήσουν σε σύλληψη και παραπομπή στο αυτόφωρο!

Για να εφαρμοστεί  η αυτόφωρη διαδικασία θα έπρεπε οι πυροσβέστες να βρουν τη φωτιά🔥 να καίει και όπως σας είπα εμείς κάναμε το «λάθος» να τη σβησουμε.

Σε λίγες ημέρες και αφου το Α.Τ Κήπων Ζαγορίου συντάξει την αναφορά του, ο πρωταγωνιστής μας θα κληθεί από την Π.Υ για να πληρώσει ένα πρόστιμο…

Αυτά και καλή τύχη...».