Την υποψηφιότητα του Αλέξη Γκόκα στο πλευρό του υποψήφιου Δημάρχου, Κώστα Μπιζά, στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, ανακοινώνει η παράταξη "Πάρος με Ευθύνη και Ενότητα".

Ο κ. Αλέξης Γκόκας, στη δήλωσή του με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να συστρατευτεί με τον Κώστα Μπιζά, αναφέρει:

«Αποφάσισα να είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές με τον Συνδυασμό “Πάρος – Με Ευθύνη και Ενότητα” γιατί εμπιστεύομαι τις προθέσεις και ικανότητες του επικεφαλής Κώστα Μπιζά, τον οποίο γνωρίζω πολύ καλά από μικρό παιδί και γιατί μου δίνεται η ευκαιρία να συμμετέχω σε μία Δημοτική Παράταξη, με καθαρά αυτοδιοικητικό προσανατολισμό χωρίς καμία εξάρτηση από άλλα πολιτικά ή οικονομικά κέντρα, στην οποία βλέπω ότι συμμετέχουν και πολλοί εκλεκτοί συμπατριώτες μου. Επίσης θεωρώ σπουδαία την συμμετοχή στον Συνδυασμό νέων ανθρώπων με εφόδια, κριτική σκέψη και αγάπη για το νησί».

Βιογραφικό

Ο Αλέξης Γκόκας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάρο. Είναι παντρεμένος με την Αργυρώ Κονταράτου και έχουν δύο κόρες τη Φιλίππα και την Κατερίνα.

Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο  Πειραιά.

Μετά τις σπουδές του εργάστηκε στο Κέντρο Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιά, στην εκπόνηση κλαδικών και οικονομοτεχνικών μελετών, στην συνέχεια στο Ελεγκτικό Τμήμα της Εταιρείας Ορκωτών Ελεγκτών “Price Waterhouse & Co” και στην Τράπεζα “Banque Nationale de Paris” στο τμήμα εσωτερικού ελέγχου.

Από τα μέσα περίπου της δεκαετίας του ’90 εργάζεται στον “Αγροτικό Συνεταιρισμό Πάρου” στον οποίο σήμερα είναι Διευθυντής. Παράλληλα με την εργασία του στον Συνεταιρισμό την δεκαετία του 2000 ανέλαβε ως εξωτερικός συνεργάτης την προσαρμογή του Λογιστικού Σχεδίου του Δήμου Πάρου στις αρχές του Κλαδικού Σχεδίου που επέβαλε η νομοθεσία και επέβλεψε την τήρηση του Διπλογραφικού του Συστήματος για τα πρώτα χρόνια της εφαρμογής του.

Από τα μαθητικά του χρόνια είναι ενεργό μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου “ΑΡΧΙΛΟΧΟΣ” στον οποίο διετέλεσε και πρόεδρος. Δραστηριοποιήθηκε ως απλό μέλος ή και μέλος των συλλογικών οργάνων σε άλλους αθλητικούς και πολιτιστικούς φορείς και Κινήσεις Πολιτών.

Το 2014 εκλέχτηκε δημοτικός Σύμβουλος με τον Δημοτικό Συνδυασμό της “ΚΕΠΟΣΑ”.