Την υποψηφιότητα του Γιάννη Κουζούμη, στο πλευρό του υποψήφιου Δημάρχου, Κώστα Μπιζά, στις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Δήμου Πάρου, ανακοινώνει η παράταξη “Πάρος με Ευθύνη και Ενότητα”.

Ο κ. Κουζούμης, στη δήλωσή του με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να συμπορευτεί με τον Κώστα Μπιζά, αναφέρει:

«Ιδιαίτερη τιμή και χαρά αποτελεί για μένα η πρόσκληση του Κώστα Μπιζά για συμμετοχή μου στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές, με τον συνδυασμό «ΠΑΡΟΣ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ» του οποίου ηγείται.

Η Πάρος βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή για το μέλλον της και το μέλλον της ζωής μας στον τόπο αυτόν. Πιστεύω ότι μοναδική διέξοδος αποτελεί η αφύπνιση και ενεργοποίηση των δυνάμεων του νησιού, με στόχους την διάσωση της φυσιογνωμίας της Πάρου, την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, τη βελτίωση της καθημερινότητας και την υλοποίηση έργων που θα εξασφαλίσουν ένα πραγματικά βιώσιμο μέλλον για το νησί, τους κατοίκους και τους επισκέπτες του.

Η ακεραιότητα της προσωπικότητας και το ήθος του Κώστα Μπιζά, η πολύχρονη εμπειρία του στα κοινά του τόπου μας, ο αθόρυβος και αποτελεσματικός τρόπος που λειτουργεί και η ποιότητα των ανθρώπων που απαρτίζουν τον συνδυασμό, αποτελούν την καλύτερη εγγύηση για την προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων του νησιού, πέρα από κομματικές ή άλλες εξαρτήσεις.

Αποφάσισα να συμμετάσχω κι εγώ, διαθέτοντας τις γνώσεις μου και τις όποιες ικανότητές μου, στη συλλογική αυτή προσπάθεια με στόχο να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια Πάρο καλύτερη».

Βιογραφικό

Ο Γιάννης Κουζούμης του Χρήστου, γεννήθηκε το 1967 στον Πειραιά. Είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη. Είναι μόνιμα εγκατεστημένος στη Πάρο από το 2004.

Αρχιτέκτων Μηχανικός, διπλωματούχος Ε.Μ.Π. το 1996 (master στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό), πτυχιούχος του τμήματος Διακόσμησης του ΤΕΙ Αθηνών το 1989 και με σπουδές στη σχολή Φωτογραφίας του ΤΕΙ Αθηνών.

Ασκεί ελεύθερο επάγγελμα από το 1996, διατηρώντας με τη σύζυγό του, αρχιτεκτονικό γραφείο μελετών και κατασκευών, αρχικά στην Αθήνα και από το 2004 στην Πάρο, με εμπειρία σε ιδιωτικά και δημόσια έργα.

Διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε πολεοδομικά και χωροταξικά θέματα, καθώς και στη νομοθεσία που τα διέπει. Είναι Ενεργειακός Επιθεωρητής, Ελεγκτής Δόμησης και Ελεγκτής Προσβασιμότητας.

Έχει πραγματοποιήσει έντυπες και ηλεκτρονικές δημοσιεύσεις καθώς και διαλέξεις σε ημερίδες και συνέδρια για θέματα αρχιτεκτονικής, πολεοδομίας, χωροταξίας και περιβάλλοντος.

Με τα κοινά της Πάρου ασχολείται πολύ πριν την μόνιμη εγκατάστασή του στο νησί. Έχει διατελέσει:

·         Μέλος για δύο έτη, γραμματέας για οκτώ έτη και πρόεδρος για τέσσερα έτη, του Συνδέσμου Ναουσαίων Πάρου, πριν την εγκατάστασή του μόνιμα στην Πάρο.

·         Ειδικός Σύμβουλος – Επιστημονικός Συνεργάτης στον Δήμο Πάρου για οκτώ χρόνια, επί δημαρχίας Χρήστου Βλαχογιάννη και Γιάννη Ραγκούση.

·         Τακτικό μέλος για τέσσερα έτη και αναπληρωματικό μέλος για τέσσερα έτη στο Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Π.Ε. Νάξου (όπου υπάγεται και η Πάρος).

·         Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Πάρου της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΕΤ), καθ’ όλη τη χρονική διάρκεια που η τοπική επιτροπή ήταν ενεργή στην Πάρο.

·         Γραμματέας του Συλλόγου Μηχανικών Πάρου – Αντιπάρου επί τέσσερα χρόνια.

Σήμερα είναι:

·         Μέλος της προσωρινής διοικούσας επιτροπής του Συλλόγου Μηχανικών Πάρου – Αντιπάρου.

·         Ιδρυτικό Μέλος και Αντιπρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Νάουσας Πάρου «Ναϊάς».

Πέραν της Αρχιτεκτονικής, ενδιαφέρεται για τον πολιτισμό και το περιβάλλον και ασχολείται ερασιτεχνικά με την φωτογραφία και τη μουσική.