Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών που κάλεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναμένεται να μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Γιάννης Σαρμάς, προκειμένου να αναλάβει υπηρεσιακός πρωθυπουργός.

Συγκεκριμένα, η κ. Σακελλαροπούλου θα δεχθεί σήμερα στις 13:00 στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Σαρμά, για να του αναθέσει, σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 3 εδ. γ΄ του Συντάγματος, τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές.

Νωρίτερα, είχε πραγματοποιηθεί η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που διήρκησε περίπου μισή ώρα με τους πολιτικούς αρχηγούς να αποχωρούν από το Προεδρικό Μέγαρο χωρίς να κάνουν δηλώσεις.

Ως προς τη σύνθεση αυτής της υπηρεσιακής κυβέρνησης έχουν ακουστεί ορισμένα ονόματα, όπως των Β. Κασκαρέλη και Π. Αποστολίδη για τα υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, αν και νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως θα επιλεγούν άλλοι.

Τα επόμενα δύο στάδια, είναι αρχικώς η σύγκληση της Βουλής την Κυριακή 29 τρέχοντος, με μοναδικό αντικείμενο την ορκωμοσία των βουλευτών. Τη Δευτέρα 30.5 η εθνική αντιπροσωπεία θα κληθεί να εκλέξει Προεδρείο, με τον Κ. Τασούλα να αναμένεται να επανεκλεγεί.

Στη συνέχεια (ακόμη και εντός της ίδιας ημέρας) θα ακολουθήσει η έκδοση και η θυροκόλληση στο Κοινοβούλιο του νέου προεδρικού διατάγματος για την εκ νέου διάλυση της Βουλής και τον επίσημο προσδιορισμό της ημέρας διεξαγωγής της νέας εκλογικής αναμέτρησης.