Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου, τον Υπουργό Μετανάστευσης & Ασύλου Δημήτρη Καιρίδη και τον Υφυπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Παππά, μαζί με τον Βουλευτή Δωδ/σου Μάνο Κόνσολα και τον Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Μάνο Λογοθέτη, είχαμε την χαρά να υποδεχθούμε σήμερα στα γραφεία μας στη Ρόδο σε συνάντηση εργασίας.

Αντικείμενο, το μεταναστευτικό ζήτημα που το τελευταίο διάστημα προβλημάτισε σοβαρά και τη Ρόδο.

Ενα απο τα μεγαλύτερα ζητήματα του σύγχρονου κόσμου, δεν έχει ούτε απλές, πολύ περισσότερο εύκολες λύσεις.
Εχουμε την εμπειρία πολλών ετών στο ζήτημα αυτό και τα νησιά μας έχουν σηκώσει δυσανάλογα μεγάλο βάρος.

Απο την πλευρά μας, πάντα με καθαρό μυαλό είμαστε παρόντες. Δεν κρυβόμαστε, ως γνωστόν, πίσω απο αρμοδιότητες και δεν παίζουμε, με οποιαδήποτε κυβέρνηση κληθήκαμε να συνεργαστούμε, παιχνίδια επικοινωνίας ή μικροπολιτικής. Είμαστε παρόντες με διάθεση να συμβάλουμε και με όλες τις δικές μας δυνάμεις στην άμβλυνση των επιπτώσεων του φαινομένου και στην καλύτερη δυνατή διαχείριση των ιδιαίτερων καταστάσεων που προκύπτουν.

Ο λαϊκισμός στοίχισε στην χώρα μας και είναι καθήκον πλέον όλων όσων βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης να στέκονται αυστηρά απέναντι του.

Κάθε σχέδιο, κάθε πρόταση, κάθε λύση, έχει θετικές και αρνητικές πτυχές ενώ οι κραυγές έχουν μόνο καταστροφικές συνέπειες.

Αγνοώντας λοιπόν κάθε έννοια “πολιτικού κόστους”, μένουμε στον αγώνα και στο καθήκον πρόθυμα και δημιουργικά.
Δεν εφησυχάζουμε, τώρα που τα πάρκα της Ρόδου είναι ξανά καθαρά, και σχεδιάζουμε ώστε κάθε μέρα που περνά να μας βρίσκει καλύτερα οργανωμένους. Και περισσότερο ώριμους.

Ευχαριστώ τους Υπουργούς Οικονόμου, Καιρίδη και Παππά για την καθημερινή συνεργασία και την δική τους μάχη.