Επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη έναντι της Εφης Αχτσιόγλου δείχνουν τα αποτελέσματα στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ. Στο 75% των ψήφων ο κ.Κασσελάκης λαμβάνει 56,69% και η κυρία Αχτσιόγλου 43,31%.

Η κυρία Αχτσιόγλου έχει ήδη επικοινωνήσει με τον κ.Κασσελάκη και τον έχει συγχαρεί, ενώ λίγο αργότερα, σε δήλωσή της, έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, είπε: Ολοκληρώθηκε κορυφαία δημοκρατική διαδικασία, η μεγάλη συμμετοχή έδειξε ότι η κοινωνία κοιτάζει προς τα εμάς. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δυναμικά παρών. Τηλεφώνησα και συνεχάρην τον Στέφανο Κασσελάκη για την επιτυχία του. Από αύριο ξεκινά νέος αγώνας για μαχητική αντιπολίτευση, ευχαριστώ όσους με τίμησαν με την ψήφο τους, ήταν η μεγαλύτερη τιμή στη ζωή μου. να ευχαριστήσω προσωπικά τον Αλέξη Χαρίτση και τον Νάσο Ηλιόπουλο, που ήταν συνεχώς δίπλα μου.

Τόσο με τον νικητή των εσωκομματικών εκλογών Στέφανο Κασσελάκη, όσο και με την κυρία Αχτσιόγλου επικοινώνησε τηλεφωνικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Στην εκλογική διαδικασία πήραν μέρος περίπου 133.670 πολίτες,  εκ των οποίων 8.750 ψήφισαν αυτή την Κυριακή και δεν είχαν ψηφίσει στον πρώτο γύρο.

Ηδη, στην Κουμουνδούρου έχουν μεταβεί στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως προσκείμενοι στην πλευρά Κασσελάκη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής για την ανάδειξη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Δρόσος στο 75% των ψήφων προηγείται ο Στέφανος Κασσελάκης με 56.461 ψήφους και ποσοστό 56,69% έναντι της Έφης Αχτσιόγλου με 43.139 ψήφων και ποσοστό 43,31%.

Το αποτέλεσμα αντιστοιχεί στην ενσωμάτωση των 471 από τα 537 εκλογικά τμήματα. Τα άκυρα και λευκά ήταν συνολικά 1,19% εκ των οποίων τα λευκά 0,45%. Ο κ. Δρόσος συνεχάρη τα 135.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που όπως είπε «έδωσαν μία πολλαπλή και δύσκολη εκλογική μάχη». Επίσης ευχαρίστησε και «τους συντρόφους της ΚΕΦΕ που εγγυήθηκε την καλή διεξαγωγή με ομόφωνες αποφάσεις και σε κλίμα συνεργασίας καθώς και τις εφορευτικές επιτροπές σε όλα τα εκλογικά τμήματα της χώρας». Ο κ. Δρόσος επισήμανε ότι ήταν μία απαιτητική διαδικασία και θύμισε ότι στο παρελθόν ένα άλλο κόμμα «τα μούσκεψε» στις δικές του εκλογές, εννοώντας τις εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου της ΝΔ.