Επανερχόμαστε στο θέμα των παραλιών, σε συνέχεια του εγγράφου που απέστειλε προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ο επικεφαλής του συνδυασμού μας, υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Μπιζάς στις 13 Ιουνίου 2023 και συγκεκριμένα της παράνομης κατάληψής τους.

Από πολλούς θεωρείται ότι το ζήτημα ανέκυψε εξαιτίας της αδιαφορίας κι εν συνεχεία της ανοχής αλλά και συνενοχής της Δημοτικής Αρχής. Κατά τα τελευταία χρόνια, οι υπερβάσεις του ποσοστού που επιτρέπονται από τον Νόμο σε αρκετές παραλίες της Πάρου έχουν οδηγήσει στη σημερινή έκρυθμη κατάσταση. Η αμέλεια από πλευράς των δημοτικών επιτροπών να προβούν στους απαραίτητους διαπιστωτικούς ελέγχους, με επιτόπια επίβλεψη ως οφείλουν, φαίνεται ότι πλέον οδηγεί την κατάσταση εκτός ελέγχου.

Παρόλο που έχει ζητηθεί με τη μνημονευθείσα παραπάνω επιστολή του Κώστα Μπιζά να γίνει ενημέρωση για το ποιες παραλίες του νησιού μας έχουν ελεγχθεί, κατά την τελευταία πενταετία, από τη Δημοτική Επιτροπή και για τον αριθμό των εκθέσεων που έχουν προωθηθεί από τον Δήμο προς την Κτηματική Υπηρεσία (άρθρο 10, ΦΕΚ 1432) και τέλος σε ποιον σύνδεσμο (link) της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου Πάρου μπορούν να ανατρέξουν οι πολίτες προκειμένου να ενημερωθούν για τις σχετικές παραχωρήσεις εν τούτοις από πλευράς δημοτικής αρχής παρατηρείται σιγή ιχθύος.

Όπως φαίνεται η νυν Δημοτική αρχή ακολουθεί την προσφιλή, όπως και σε άλλους τομείς πολιτική της, αυτής της ανοργανωσιάς, της έλλειψης σχεδιασμού και προγράμματος (πχ. κυκλοφοριακό, πάρκινγκ, σκουπίδια). Ακόμη χειρότερα της απεμπόλησης των δημοσίων αγαθών προς χάριν συμφερόντων.

Είναι προφανές πλέον ότι ο ίδιος προσωπικά ο Δήμαρχος, Μάρκος Κωβαίος κλείνει το μάτι σε όποιον επιβουλεύεται την κοινωνική περιουσία του νησιού μας.

Η κοινωνία, όπως είναι εύλογο, έχει υγιή αντανακλαστικά κι αντιδρά σε αυτήν την προσπάθεια υπονόμευσης του τόπου μας με δυναμικό τρόπο.

Η δημοτική μας παράταξη στηρίζει αυτή την υγιή αντίδραση της κοινωνίας και δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι, σε περίπτωση που οι Παριανές και οι Παριανοί μάς τιμήσουν με την ψήφο τους, να προασπίσουμε τα συμφέροντα των συμπολιτών μας αλλά και της υγιούς επιχειρηματικότητας του τόπου μας (μικρή και μεσαία οικογενειακή επιχείρηση).

Η κίνηση πολιτών για τις παραλίες δεν έχει καμία κομματική και παραταξιακή ομπρέλα και δημιουργήθηκε μέσα από την αγωνιστική και πατριωτική δράση συμπολιτών μας, όπως ο αγαπητός σε όλους μας Χρίστος Γεωργούσης τον οποίο τιμούμε για την διαχρονική του προσφορά στον χώρο της Αυτοδιοίκησης.