Ο βουλευτής Ν. Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κος Μάρκος Εμμ. Καφούρος απηύθυνε τη Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023 ομιλία στην ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων στη συζήτηση και ψήφιση του σχεδίου νόμου που κατατέθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού με  τίτλο «διατάξεις για την ενίσχυση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης».

Ο  βουλευτής ανέλυσε την σημαντικότητα του σχεδίου νόμου για το τουρισμό που έρχεται για να αντιμετωπίσει αδυναμίες δεκαετιών προωθώντας σημαντικές θεσμικές τομές ενώ αναφέρθηκε εμφατικά στον οινοτουρισμό καθώς ή χώρα μας και ειδικά τα νησιά αποτελούν έναν από τους πολλά υποσχόμενους και ανερχόμενους οινοτουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Επεσήμανε την ανάγκη για ακόμη μεγαλύτερη προστασία των αμπελουργικών ζωνών, των ευαίσθητων οικοσυστημάτων  και της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας των νησιών μας, από τις πιέσεις της οικιστικής ανάπτυξης.

Ο βουλευτής κλείνοντας υπερθεμάτισε το σχέδιο νόμου ως ένα παράθυρο ευκαιρίας αξιοποίησης ευκαιριών σε ένα τομέα της οικονομίας που αποτελεί και ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα για τη χώρα μας, στον οποίο πρέπει να επενδύσουμε με γνώμονα τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.