Την υποψηφιότητα του Μιχάλη Κυριαζάνου, στο πλευρό του υποψήφιου Δημάρχου, Κώστα Μπιζά, στις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Δήμου Πάρου, ανακοινώνει η παράταξη “Πάρος με Ευθύνη και Ενότητα”.

Ο κ. Κυριαζάνος, στη δήλωσή του με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να συμπορευτεί με τον Κώστα Μπιζά, αναφέρει :

«Επέλεξα να θέσω την υποψηφιότητα μου στο πλευρό του Κώστα Μπιζά και στον συνδυασμό Πάρος με Ευθύνη και Ενότητα,  γιατί εκτιμώ την σχολαστική του μεθοδικότητα και την ειλικρινή του στάση για την αντιμετώπιση  των προβλημάτων του νησιού.

Η σύνθεση του συνδυασμού όπως διαμορφώθηκε, αλλά και το επίπεδο γνώσεων και ηθικής στην συζήτηση των λύσεων για τα προβλήματα του τόπου, δικαιώνουν απόλυτα την επιλογή μου.

Η άβουλη δημοτική αρχή των τελευταίων χρόνων οδήγησε το νησί σε ένα κομβικό σημείο χωρίς τις απαραίτητες υποδομές για τους κατοίκους και τους επισκέπτες ενώ παράλληλα η ανομία έχει επιβληθεί με κάθε τρόπο.

Το άγχος των κατοίκων για το αν θα είναι βιώσιμο να ζούμε στο νησί όλο το χρόνο  εκφράζεται καθημερινά με τα παράπονα για τις ελλείψεις σε σχολικά κτήρια,  καθαριότητα, καταλήψεις κοινόχρηστων χωρών και δρόμων/χώρων στάθμευσης, αδυναμία αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας και ολοκλήρωσης έργων και μελετών.

Είναι ξεκάθαρο ότι στις επόμενες εκλογές καλούμαστε να αποφασίσουμε εάν θα ζούμε σε ένα παραδοσιακό νησί ή θα μετατραπούμε σε ένα 2μηνο δυστοπικό κυκλαδικό θεματικό πάρκο.

Οραματιζόμαστε την Πάρο του αύριο, με οργάνωση αντίστοιχη των κορυφαίων ευρωπαϊκών τουριστικών προορισμών, πρόνοια για την κοινωνική συνοχή και συνέχεια της παράδοσης και του περιβάλλοντος που παραλάβαμε και θα αφήσουμε στα παιδιά μας».

Βιογραφικό

Ο Μιχάλης Κυριαζάνος γεννήθηκε το 1989 και μεγάλωσε στην Πάρο όπου, έπειτα από την διαμονή του στην Αθήνα για 6 χρόνια λόγω σπουδών και εργασίας, επέλεξε να δημιουργήσει την δική του οικογένεια με την σύζυγο και τα δύο παιδιά τους.

Από μικρό παιδί ένιωθε θαυμασμό και ενδιαφέρον, για την ανθρώπινη κλίμακα και αισθητική του περιβάλλοντος στο οποίο μεγάλωσε.

Φοίτησε στο ΑΤΕΙ Πειραιά στο τμήμα Ηλεκτρολογίας.

Παράλληλα με τις σπουδές του ασχολήθηκε με το πάθος του στον βιομηχανικό σχεδιασμό και τις εφαρμογές του.

Την διετία 2008-2010 εργάστηκε εθελοντικά σε πειραματική ναυπήγηση ξύλινου σκάφους στο Πέραμα.

Από το 2009 ασχολείται με τον σχεδιασμό και την κατασκευή ξύλινων αντικειμένων.

Το 2009 διακρίθηκε με τη δεύτερη θέση στον διεθνή διαγωνισμό “1sheet-ply” του In.stc για το σχέδιο του “Low  C chamfer”

Το 2012 οργάνωσε και πραγματοποίησε με συνάδελφο την “1η έκθεση κατασκευαστών καπνοσύριγγας” στον πολυχώρο Art Garage

Από το 2014 εξάγει το σύνολο της παραγωγής του σε ξύλινες πίπες καπνού  σε Αμερική και Κίνα, ενώ παράλληλα συμμετέχει στις αντίστοιχες διεθνείς εκθέσεις.

Από το 2020 διατηρεί με την σύζυγο του κατάστημα με χειροποίητα  διακοσμητικά προϊόντα και έπιπλα παράλληλα με εργαστήριο παραγωγής ειδικών ξύλινων κατασκευών για οικίες και καΐκια.

Είναι μέλος του πολιτιστικού συλλόγου “Αρχίλοχος” από το 2004.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Paros Festival το 2017.