Θέμα συζήτησης της Παριανής κοινωνίας αποτελεί εδώ και μέρες η διοργάνωση του event στο λιμανάκι της Νάουσας. Απόψεις επικριτικές και υποστηρικτικές.

Ως δημοτικός συνδυασμός "Πάρος - Με ευθύνη και Ενότητα", μας εκφράζει στα περισσότερα, η άποψη που διατύπωσε με την δημόσια ανάρτηση του, στις 20 Απριλίου 2023, ο υποψήφιος του συνδυασμού μας Νίκος Μαρινάκης.

Ναι στο party, με τήρηση των νόμων και των κανόνων, με οργάνωση και έλεγχο από τον Δήμο, την αστυνομία, τις αρμόδιες υπηρεσίες. Με σεβασμό στις ανάγκες και τις παραδόσεις του χωριού.

Το λιμάνι της Νάουσας είναι δημόσιος χώρος και περιουσία όλων μας. Είναι η πιο προβεβλημένη εικόνα του τόπου μας και οφείλουμε να την προστατεύσουμε.

Ακολουθεί η δημόσια ανάρτηση του Νίκου Μαρινάκη :

« Μερικά σημεία και  προσωπικές απόψεις για το περιβόητο πάρτι στο λιμανάκι. Τρείς μέρες μετά...
•Όταν διοργανώνονται πάρτι τέτοιου βεληνεκούς σε δημόσιους χώρους (ναι μην πέφτετε από τα σύννεφα το λιμάνι και κάθε λιμάνι είναι δημόσιος χώρος) έχεις ευθύνη σαν δημοτική αρχή σε συνεργασία με τους ιδιώτες και την αστυνομία να  υπάρχει έλεγχος και να παρέχεις ασφάλεια στον κόσμο που θέλει και δεν θέλει να συμμετάσχει στο συμβάν. Τα δύο σχοινιά τα οποία έπεσαν μετά την Εικόνα και εγκλωβίστηκαν οι άνθρωποι στο πλήθος δεν είναι ούτε οργάνωση ούτε ασφάλεια.
•Η ελευθερία του ενός (ακόμη κι εκείνου που πίνει σαμπάνια από τις 11 το πρωί και σβήνει το πούρο του μέσα σε ξένα καΐκια) πρέπει να τελειώνει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου.
•Δυστυχώς για κάποιους, μάλλον, το αίσθημα παραδοσιοκρατίας και ευλάβειας περιορίζεται στα όρια της τσέπης τους.
•Καλό είναι να μάθουν μερικά παιδιά, αγόρια κορίτσια (της κατηγορίας ινσταγκραμ-ινφλουενσινγκ) όταν περνάει η Εικόνα της Παναγίας τουλάχιστον κάνεις μόκο και αν θες κάνεις και τον Σταυρό σου. Αν δεν θες πάλι σεβαστό.
•Είναι άδικο προς το νησί να ταυτίζεται ολόκληρο Πάσχα με ένα τριήμερο funky γλέντι.
•Κάποιους τους ενοχλούσε το έθιμο με τα βαρελότα. Το πιο σταθερά αυθεντικό έθιμο της λαμπρής από παλιά.
•Αν θέλετε να αλλάξουμε κάποιες καταστάσεις στην Πάρο, πρέπει να αλλάξουμε κι ίδιοι. Δεν γίνεται η νοοτροπία μας να αλλάζει όταν αλλάζουν οι εποχές.
•Φυσικά και είμαι υπέρ των πάρτι και των event, γιατί τραβάνε κόσμο στο νησί αλλά όλα με ΜΕΤΡΟ, ΟΡΙΟ, ΟΡΓΆΝΩΣΗ και ΤΑΥΤΌΤΗΤΑ. Δεν ανακαλύψαμε ξαφνικά εμείς εδώ τον τροχό.
•Δεν θέλω να θίξω κανέναν συντοπίτη μου. Σχολιάζω και προβληματίζομαι για το μέλλον  ».