Την υποψηφιότητα του Νικόλαου Μαρινάκη στο πλευρό του υποψήφιου Δημάρχου, Κώστα Μπιζά, στις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Δήμου Πάρου, ανακοινώνει η παράταξη “Πάρος με Ευθύνη και Ενότητα”.

Ο κ. Μαρινάκης, στη δήλωσή του με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να συμπορευτεί με τον Κώστα Μπιζά, αναφέρει:

«Πήρα την απόφαση να εμπλακώ στα κοινά του νησιού επειδή δεν αντέχω να είμαι απλός θεατής στον βιασμό και εκφυλισμό του τόπου που με μεγάλωσε, την Πάρο μας. Θα συμμετέχω στον δημοτικό συνδυασμό «ΠΑΡΟΣ με ΕΥΘΥΝΗ και ΕΝΟΤΗΤΑ» στις ερχόμενες εκλογές με τον κύριο Μπιζά στο τιμόνι γιατί θεωρώ ότι η είναι η τελευταία μας ευκαιρία, και μόνη ρεαλιστική περίπτωση να ανακάμψουμε και να αλλάξουμε την πορεία του νησιού μας. Με σωστό σχεδιασμό, χαρακτήρα, τόλμη, και φυσικά ευθύνη και ενότητα. Χωρίς αβάσιμη υποσχεσιολογία, επικοινωνιακά τεχνάσματα, υπεκφυγές και ανέχεια στην ανομία. Η ταυτότητα του νησιού χάνεται. Νέοι και παλιοί έχουμε υποχρέωση να παλέψουμε για ένα καλύτερο μέλλον για μας και τις επόμενες γενιές. Προσωπικά, ως Νίκος Μαρινάκης, δεσμεύομαι ότι θα παλέψω για το δίκαιο, θα παλέψω για τις αξίες, θα παλέψω για το περιβάλλον, θα παλέψω για να επαναφέρουμε τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα στην θέση που του αξίζει στον τόπο μας.».

Βιογραφικό.

-Ο Νικόλαος Μαρινάκης, είναι γεννημένος στις 03/11/1992 και κατάγεται από τη Νάουσα της Πάρου. Τα παιδικά και σχολικά του χρόνια τα έζησε στο νησί μέχρι το 2010 που ολοκλήρωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο Γ.Ε.Λ Νάουσας Πάρου.

-Είναι απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Γ.Π.Α), τμήματος Βιοτεχνολογίας και ασχολείται με την γεωπονία από το 2016 που πήρε πτυχίο. Είναι νόμιμα εγγεγραμμένος στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

-Στην Αθήνα, όπου ξεκίνησε η εργασιακή του εμπειρία στον τομέα, έχει εργαστεί ως ερευνητής στο εργαστήριο χημείας Γ.Π.Α, ως πωλητής σε συνοικιακό φυτώριο και ως εργοδηγός σε εταιρία δημόσιων - ιδιωτικών έργων πρασίνου. Από το καλοκαίρι του 2020 δραστηριοποιείται στο νησί ως γεωπόνος ιδιωτικός υπάλληλος, ενώ συμπληρωματικά ασχολείται με την αγροτική παραγωγή και τις γεωργικές εργασίες σε οικογενειακό επίπεδο.

-Παράλληλα με την ιδιότητά του, ασχολείται και με την διαχείριση - προώθηση οικογενειακού καταλύματος βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια και σεμινάρια που αφορούν τον αγροτικό τομέα, τις επιστήμες ζωής και την επιχειρηματική καινοτομία.

-Έχει εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις. Διετέλεσε στρατεύσιμος Δίοπος στο Πολεμικό Ναυτικό την περίοδο 2017 – 2018.

-Τρέφει μεγάλη αγάπη για τη φύση, το περιβάλλον και την ενασχόληση με τη γη. Στον κύκλο των ενδιαφερόντων του ανήκουν επίσης η ζωγραφική, το διάβασμα, η κηπουρική και τα ταξίδια.

Αποτελεί στάση ζωής του η προάσπιση και διαφύλαξη των αξιών, των παραδόσεων και της ταυτότητας του τόπου και της κοινωνίας μας.