Πλήρη κάλυψη στον Στέφανο Κασσελάκη για το ολίσθημα που έκανε όταν αποκάλεσε τα Κατεχόμενα ως «βόρειο κρατίδιο» και «βόρεια Κύπρο» παρείχε το πρωί της Παρασκευής ο Νίκος Παππάς.

«Είναι σαφές ότι είναι ολίσθημα. Να μην αδικούμε τους εαυτούς μας, η συζήτηση για τα εθνικά θέματα είναι πολύ σοβαρή» είπε ο κ. Παππάς απαντώντας και στην κριτική που ασκήθηκε από την Έφη Αχτσιόγλου στον Στέφανο Κασσελάκη για όσα είπε για το «ψευδοκράτος».

«Ήταν μια λέξη που διέφυγε από τον Στέφανο και προφανώς δεν αλλάζει την εθνική γραμμή, το καθάρισε με επάρκεια και πάμε παρακάτω» προσπάθησε να κλείσει τη συζήτηση ο κ. Παππάς, ο οποίος παράλληλα κάλεσε την Έφη Αχτσιόγλου να ανακαλέσει την κατηγορία σε βάρος του κ. Κασσελάκη για σεξιστική επίθεση.

Όσον αφορά το αν θα ψηφίσουν τα παλαιά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχουν ταυτοποιηθεί στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του κόμματος την προσεχή Κυριακή ο Νίκος Παππας είπε ότι «εξ όσων γνωρίζω υπάρχει η δυνατότητα αλλα θα είναι χρονοβόρο αν δεν έχει επικαιροποηθεί το ηλεκτρονικό αρχείο».

Ο πρώην στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα ρωτήθηκε και για το αν ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να τοποθετηθεί πριν τις νέες κάλπες και απάντησε ότι «θεωρω ότι η δημόσια πίεση προς τον Τσίπρα να τοποθετηθεί αδικεί και τον Τσίπρα και αυτόν που πιέζει. Του πιστώνεται η διαδικασία που άνοιξε για εκλογή από τα μέλη. Πιστεύω ότι έχει κρατήσει την ενδεδειγμένη στάση».

Ο Νίκος Παππάς αναφέρθηκε, τέλος, στη συμφωνία στήριξης που έκανε με τον Στέφανο Κασσελάκη και είπε ότι έγινε «στο φως της ημέρας» προσθέτοντας ότι «υου είπα κατ' ιδίαν ότι έχω μάθει στις καθαρές κουβέντες». Αποκάλυψε, δε, ότι «δεν μου άφησε κανένα περιθώριο πολιτικής συζήτησης η Αχτσιόγλου στο τηλεφώνημα που έγινε. Εγώ εξήγησα και στον ένα και τον άλλο ότι δεν έχω κανένα καημό για τον ρόλο μου, δεν θα διαπραγματευτώ τον ρόλο μου. Η προυποθέση η αυστηρή ήταν το πολιτικό πλαίσιο».