Την υποψηφιότητα του Νίκου Συνόδη, στο πλευρό του υποψήφιου Δημάρχου, Κώστα Μπιζά, στις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Δήμου Πάρου, ανακοινώνει η παράταξη ΄΄Πάρος με Ευθύνη και Ενότητα΄΄.

Ο Νίκος Συνόδης γεννήθηκε το 1955 και μεγάλωσε στην Μυτιλήνη της Λέσβου, με λεσβιακή και μικρασιατική καταγωγή.

Εργάστηκε ως τραπεζικός υπάλληλος μέχρι την συνταξιοδότησή του. Λόγω των μεταθέσεών του - ως υποδιευθυντής αρχικά και ως διευθυντής στη συνέχεια στην Τράπεζα - γνώρισε  διάφορα νησιά• την Πάρο, την Κρήτη, την Κεφαλονιά, την Χίο, στα οποία έζησε μερικά χρόνια και ήρθε σε επαφή με αυτούς τους  νησιωτικούς τόπους  και τον τρόπο ζωής των κατοίκων τους.

Ρίζωσε όμως στην Πάρο. Και ο ίδιος και τα παιδιά του.

Ένα νησί, που τον αιφνιδίασε αρχικά με τη λιτότητα του τοπίου και τη λιγοστή του βλάστηση, τον ώθησε να το ανακαλύψει, τον γοήτευσε. Το αγάπησε.

Παράλληλα, από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τις δύο μεγάλες αγάπες του, τη ζωγραφική και το θέατρο: ατομικές και ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και στην Πάρο από το 1980 μέχρι σήμερα•  ερασιτεχνικό θέατρο από Το ‘‘Μπουρίνι’’ και την ‘’Νέα Σκηνή’’ της Μυτιλήνης  μέχρι την θεατρική ομάδα του  ‘‘ΑΡΧΙΛΟΧΟΣ’’ Πολιτιστικός Σύλλογος Πάρου.

Έχει ενεργό ρόλο στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού. Από το 2000 ενεργοποίησε τη θεατρική ομάδα του ΑΡΧΙΛΟΧΟΥ ως σκηνοθέτης, σκηνογράφος και ηθοποιός και την ενέταξε στην Ομοσπονδία Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου (Ο.Ε.Θ.Α.). Από τότε ο ΑΡΧΙΛΟΧΟΣ εκπροσωπείται σε αυτήν την σπουδαία συνάντηση ανελλιπώς μέχρι σήμερα.

Επίσης συμμετέχει στο Δ.Σ. του ΑΡΧΙΛΟΧΟΥ και ενδιαφέρεται ιδιαιτέρως για την πορεία του.

Η ανησυχία του για την εξέλιξη και την ταυτότητα του νησιού τα τελευταία χρόνια τον ώθησε να ζητήσει από τον Κώστα Μπιζά να τον συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του.