Νικηφόρα ήταν η πρεμιέρα της εθνικής ομάδας μπάσκετ των ανδρών στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επιβλήθηκε της Ιορδανίας στη Μανίλα και το "Mall Of Asia Arena" με 92-71, στην αναμέτρηση που «άνοιξε την αυλαία» του 3ου ομίλου. Πρώτος σκόρερ της εθνικής, η οποία έκανε επιμέρους σκορ 11-26 στην τέταρτη περίοδο και νίκησε και την απουσία του Μήτογλου, ήταν ο Λαρεντζάκης με 19 πόντους.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Στην εθνική ομάδα γνωρίζουν καλά πως τα πάντα ξεκινούν και τελειώνουν από την πίσω πλευρά του γηπέδου. Η άμυνα της «γαλανόλευκης» ήταν καταπληκτική τόσο όταν επέλεγαν man to man όσο και με την ζώνη match up η οποία μπέρδεψε αρκετά τους Ιορδανούς.

Από την άμυνα βρήκε και πόντους στην επίθεση. Γενικά η Ελλάδα επιβεβαίωσε τη διαφορά ποιότητας από τους αντιπάλους της.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Τόμας Γουόκαπ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 13 πόντους, 7 ασίστ, 2 ριμπάουντ και 2 λάθη. Πολύ καλός και ο Ιωάννης Παπαπέτρου που είχε 13 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ όπως και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης (19π., 3ασ.).

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Αμπού Χας σε 15 λεπτά συμμετοχής δεν πρόσφερε το παραμικρό

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Η δουλειά που έκανε στο παρκέ ο Θανάσης Αντετοκούνμπο πρόσφερε πάρα πολλά στην ομάδα για να φτάσει στη νίκη. Ο φόργουορντ των Μπακς είχε 9 πόντους, 5 ριμπάουντ και ως συνήθως έπαιξε στο τούρμπο.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η Ελλάδα τελείωσε με 12 εύστοχα τρίποντα (39%), μάζεψε 41 ριμπάουντ και έδωσε 21 ασίστ για 11 λάθη.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Κάθε αρχή και δύσκολη. Μόνο που η Ελλάδα την έκανε πιο εύκολη και όσο κυλούσε το παιχνίδι τόσο λιγότερο προβληματιζόταν. Σε μία τέτοια διοργάνωση είναι σημαντικό να ξεκινάς με νίκη κι ας είναι υποδεέστερος ο αντίπαλος. Επρεπε να νικήσει και… νίκησε.

Τα δεκάλεπτα: 14-19, 33-46, 60-66, 71-92.