Οι προπονητές του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού βρέθηκαν σε γνωστό ξενοδοχείο της ομάδας και συνομίλησαν σε μια εποχή που η αντιπαλότητα των ομάδων τους είναι τεράστια.

«Ο τέλειος παίκτης για μένα είναι ο παίκτης που πιστεύει ότι η ομάδα δεν σκέφτεται πρώτα μόνος του. Σκέφτεται την ομάδα, φυσικά, μετά σκέφτεται τον εαυτό του γιατί για την ομάδα, αν είναι καλός, η ομάδα θα είναι καλή. Για μένα, αν με ρωτήσεις τι είναι πιο σημαντικό για να είμαι πιο δυνατός σωματικά ή ψυχικά πιο δυνατός για μένα είναι καλύτερα να είσαι ψυχικά πιο δυνατός. Γιατί αν σωματικά δεν είσαι έτοιμος, αλλά ψυχικά είσαι έτοιμος, μπορείς να το ξεπεράσεις».

Αταμάν:

”Ο τέλειος παίκτης για μένα είναι ο παίκτης που πιστεύει ότι η ομάδα δεν σκέφτεται πρώτα μόνος του. Σκέφτεται την ομάδα, φυσικά, μετά σκέφτεται τον εαυτό του γιατί για την ομάδα, αν είναι καλός, η ομάδα θα είναι καλή. Για μένα, αν με ρωτήσεις τι είναι πιο σημαντικό για να είμαι πιο δυνατός σωματικά ή ψυχικά πιο δυνατός για μένα είναι καλύτερα να είσαι ψυχικά πιο δυνατός. Γιατί αν σωματικά δεν είσαι έτοιμος, αλλά ψυχικά είσαι έτοιμος, μπορείς να το ξεπεράσεις. Κάθε φορά έλεγα στους παίκτες μου, πρέπει να είμαι ειλικρινής μαζί σου, που είναι καλοί στην ομάδα μου, δεν με νοιάζουν τα ονόματα. Μεγάλα ονόματα που έχουν καλή ποιότητα, καλό work ethic αλλά κάνουν τα πάντα για να κερδίσουν. Για να φτάσουμε στο στόχο. Αυτοί είναι οι καλοί παίκτες. Μου αρέσει να λέω τα ίδια πράγματα και για σένα, γιατί κέρδισες την Ευρωλίγκα εδώ και δουλεύεις σε μεγάλους συλλόγους στην Ευρώπη. Αλλά τα πιο σημαντικά πράγματα που είδα σε σένα και αφορούν και μένα, είναι πολύ συναρπαστικό που ο κόουτς Μπαρτζώκας ξεκινά πάντα με την ίδια πεντάδα. Έχει αυτό το σύστημα και αυτό το σύστημα πιστεύω ότι έδωσε αυτοπεποίθηση στους παίκτες. Οπότε όλοι ξέρουν τι να κάνουν. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Όταν περπατάω στους δρόμους παντού, όχι μόνο στα νότια, αλλά και τα βόρεια, όλοι παρακολουθούν το μπάσκετ. Όταν λοιπόν παίζουμε, για παράδειγμα, ένα παιχνίδι Ολυμπιακός–Παναθηναϊκός, το επόμενο παιχνίδι ήμουν στο δρόμο. Οπότε με σταμάτησαν όλοι. Είτε χάσεις ή είτε κερδίσεις, το ίδιο είναι. Όλοι σταμάτησαν όλους. Όλοι ξέρουν για το μπάσκετ. Και πραγματικά αυτό είναι κάτι διαφορετικό από τις άλλες χώρες. Υπάρχει μεγάλη πίστη από τον κόσμο. Έχω μεγάλο πάθος για το μπάσκετ. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμό μεταξύ Παναθηναϊκού, και Ολυμπιακού, όλοι στο δρόμο μου ζητούν να κερδίζουμε τον Ολυμπιακό”

Μπαρτζωκας:

”Αν με ρωτάς τι χρειάζεται για να χτίσεις μία ομάδα που θέλει να είναι πρωταθλήτρια, αυτό είναι ο χρόνος. Απαιτούνται 1,2,3 χρόνια για να δημιουργηθεί ένας πυρήνας παικτών που να ξέρουν πως παίζουν ο ένας με τον άλλον. Όποτε κερδίζεις συνεχόμενα ματς, όλα είναι πολύ εύκολα. Είναι εύκολο να πείσεις τους παίκτες ότι αυτός είναι ο τρόπος που αποδίδει και πως αυτός είναι που πρέπει ν’ ακολουθήσουμε. Όταν χάσεις ένα παιχνίδι όλοι ξεκινούν να έχουν αμφιβολίες. Είναι προτιμότερο να αντιμετωπίσεις αυτή την κατάσταση κατά τη διάρκεια της σεζόν, παρά στο τέλος της. Δεν πιστεύω πως υπάρχει ο τέλειος παίκτης. Όλοι έχουν αδυναμίες. Στην καριέρα μου είχα φανταστικούς παίκτες. Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν ένας απ’ αυτούς. Είχε να κάνει με την εργατικότητά του, με τον τρόπο που φερόταν στους υπόλοιπου συμπαίκτες του. Ταλέντο είναι να λες καλημέρα το πρωί. Περνάς δέκα μήνες δουλεύοντας με τον άλλον και μερικές φορές δεν μπορείς να βλέπεις ένα τέτοιο πρόσωπο, κάποιον που γκρινιάζει συνεχώς. Χρειάζεται θετικούς ανθρώπους. Ο Τόμας Ουόκαπ είναι ένα απ’ αυτούς. Δεν τον νοιάζει εάν έχει 2 πόντους στο τέλος, αν είναι ελεύθερος και δεν σκοράρει, θα δώσει την μπάλα σε κάποιον άλλον για να νιώσει καλύτερα. Είναι ένα παράδειγμα για το τι θέλω κι γω σε αυτή τη φάση της καριέρας μου. Ο Εργκίν (Αταμάν) είναι ένας απ’ τους πιο υψηλού επιπέδου ευρωπαίους προπονητές. Το πλεονέκτημά του είναι το πώς μπορεί και χειρίζεται το παιχνίδι. Δεν θα διστάσει να κάνει την κατάλληλη κίνηση. Ακόμη κι αν αυτός είναι ο ακριβότερος παίκτης του και δεν παίζει καλά, θα του πει να καθίσει στον πάγκο. Ο Ολυμπιακός είναι σαν θρησκεία για τους φίλους μας. Το να κερδίσουμε ή να χάσουμε σημαίνει κάτι παραπάνω από μία απλή νίκη ή μία ήττα. Με κάποιον τρόπο πρέπει να ηρεμήσουμε. Ο αθλητισμός πρέπει να είναι κάτι παραπάνω απ’ αυτό. Πρέπει να μας κάνει ευτυχισμένους. Ο Αταμάν είναι εδώ και δημιούργησε μία άλλη ατμόσφαιρα στον Παναθηναϊκό. Τα τελευταία χρόνια υπήρχε μεγάλη στενοχώρια και τώρα δείχνει να υπάρχει χαρά στην ομάδα. Φυσικά εμείς πιστεύουμε ότι δεν θα είναι χαρούμενος στο τέλος της σεζόν”

Δείτε παρακάτω: