Ερώτηση στους αρμόδιους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Υγείας κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, καλώντας τους  να παρέχουν τη σχετική ενημέρωση στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου ως προς τους λόγους για τους οποίους εδώ και 1,5 μήνα απουσιάζει από την πτητική βάση της Σύρου το μοναδικό ελικόπτερο που εκτελούσε αεροδιακομιδές για το Νοσοκομείο της Σύρου.

Ο βουλευτής, σημείωσε στην ερώτησή του ότι το συγκεκριμένο ελικόπτερο εκτελούσε αεροδιακομιδές από Σύρο προς Αθήνα και από τα λοιπά νησιά των Κυκλάδων προς Σύρο, ενώ κατά την διάρκεια της απουσίας του από την πτητική βάση της Σύρου, τα περιστατικά που χρειάστηκαν αεροδιακομιδή, εξυπηρετήθηκαν από άλλες πτητικές βάσεις, όπως αυτήν της Ελευσίνας. Το γεγονός ωστόσο αυτό, τόνισε ο βουλευτής, δημιουργεί αναπόφευκτες καθυστερήσεις, οι οποίες μπορεί να αποβούν μοιραίες για επείγοντα και σοβαρά περιστατικά.

Τέλος ο κ. Φόρτωμας επεσήμανε ότι η Κυβέρνηση στο σύνολο της, έχει αποδείξει ότι καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να αμβλυνθούν οι διαφορές και οι δυσκολίες που εκ της φύσεως τους υπάρχουν σε νησιωτικές περιοχές, καλώντας για τον λόγο αυτό τους Υπουργούς να απαντήσουν σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν για να εξασφαλίσουν την αδιάλειπτη παρουσία ελικοπτέρου στην πτητική βάση της Σύρου, καθώς και στο εάν υπάρχει ευρύτερος σχεδιασμός για την αντιμετώπιση και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων της χώρας που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές και μακριά από κρίσιμες υπηρεσίες υγείας.