Ασβεστωμένες πόλεις που χύνονται στα φωτεινά γαλάζια νερά. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα ελληνικά νησιά είναι ένα όνειρο. Oι παραλίες, το απίστευτο φαγητό και η φιλοξενία θα σας αποζημιώσουν λένε στο ειδικό ταξιδιωτικό περιοδικό Veranda, tour operators που μίλησαν για τα νησιά μας και ιδιαίτερα για την Πάρο, τη Σαντορίνη και τη Σύρο.

Το περιοδικό ξεχώρισε 11 ελληνικά νησιά και νάμεσά τους είναι η Πάρος, η Σαντορίνη και η Σύρος.

Η Πάρος

Η Πάρος είναι το ανερχόμενο νησί του Αιγαίου με εντυπωσιακές εναλλαγές, εικόνων και συναισθημάτων, που άλλοτε σου προκαλούν μια χαλαρή αίσθηση με τα μικρά και όμορφα ξενοδοχεία της, και άλλουε σε προκαλούν για έντονες διακοπές. Μπορείτε να εξερευνήσετε μεσαιωνικά χωριά, οινοποιεία και λιμάνια.

Τα κατάλευκα χωριάτης Πάρου που σε συνδυασμό με τα εκπληκτικά τιρκουάζ νερά του νησιού σε μαγνητίζουν, ενώ μια γρήγορη βόλτα στην Αντίπαρο θα σας αποζημιώσει.

Εν κατακλείδι, όπως αναφέρει το Veranda, η Πάρος είναι μια Μύκονος, αλλά πριν από χρόνια.

Η Σαντορίνη

«Πριν φύγετε από αυτόν τον πλανήτη θα πρέπει να δουν όλοι τη Σαντορίνη γιατί είναι ένα τόσο μαγικό μέρος», λέει το περιοδικό, αλλά προειδοποιεί ότι πρέπει να πάτε όταν δεν είναι η τουριστική περίοδος στο φόρτε της. Η Σαντορίνη είναι αυτό που πολλοί άνθρωποι σκέφτονται όταν συζητούν για τα ελληνικά νησιά με την κλασική θέα και τα ασβεστωμένα κτίσματα. Για να γνωρίσετε το νησί να πάτε όταν είναι ήσυχο. Ταξιδέψτε τον Μάιο ή τον Ιούνιο ή τον Σεπτέμβριο ή και τον Οκτώβριο. Μερικά εστιατόρια μπορεί να είναι κλειστά, αλλά ο καιρός είναι ακόμα ευχάριστος και μπορεί να είναι πιο δροσερός. Μια στάση στην παραλία Αμμούδι με τη βραχώδη ηφαιστειακή ακτή της είναι ό,τι καλύτερο.

Η Σύρος

Αυτό το νησί είναι το τέλειο μέρος για νεόνυμφους και άλλους που αναζητούν μια ήσυχη, γαλήνια απόδραση, σύμφωνα με το Veranda. Η πρωτεύουσά του, η Ερμούπολη, διαθέτει νεοκλασικά αρχοντικά και κομψές εκκλησίες και βρίσκεται κοντά στις γραφικές παραλίες του νησιού στις νότιες και δυτικές ακτές.

Δείτε το δημοσίευμα εδώ