"Γίναμε πάλι θέμα και θέαμα για τα κανάλια. Οι Ρομά εγκαταστάθηκαν για τα καλά στην Παροικιά σε δημοτικό παρκινγκ με το Δήμο να αδρανεί και το πρόβλημα χρόνο με το χρόνο να μεγαλώνει", αναφέρει σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο πρώην δήμαρχος Κώστας Αργουζής, με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε ηλικιωμένη ΑμΕΑ από νεαρό ρομά για να της πάρει το καροτσάκι!

Τι συνέβη

Ανάστατη είναι η κοινωνία της Πάρου από πρωτοφανή επίθεση που δέχθηκε ηλικιωμένη με κινητικά προβλήματα, καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι, από ανήλικο.

Η 62χρονη που πριν από έναν χρόνο έχασε τον γιο της σε θανατηφόρο τροχαίο, το Σάββατο το μεσημέρι, όταν επέστρεφε το κοιμητήριο της Πάρου, δέχθηκε επίθεση από ανήλικο Ρομά.

Το περιστατικό συνέβη στην πλατεία της Εκατονταπυλιανής όπου ο ανήλικος τη χτυπούσε με γροθιές. Η γυναίκα ζητούσε βοήθεια και αφού έγινε αντιληπτή από περαστικούς κατάφερε να ξεφύγει και να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Στη συνέχεια, η 62χρονη πήγε έντρομη στο αστυνομικό τμήμα του νησιού για να καταγγείλει το γεγονός, ωστόσο δεν κατέθεσε μήνυση, φοβούμενη τις απειλές που δέχτηκε από τον ανήλικο που τη χτύπησε.

Τι είπε η ίδια

Η κυρία Ροδούλα που ζει στην Πάρο είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο από την πρώτη στιγμή που αντίκρυσε το φως του ήλιου. Την γνωρίσαμε μέσα από την εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” πριν από λίγους μήνες όταν η ίδια περιέγραφε με δάκρυα στα μάτια τον καθημερινό Γολγοθά που ανέβαινε για να μπορεί να επισκέπτεται το μνήμα του μοναχογιού της που έφυγε απο τη ζωή σε τροχαίο δυστύχημα.

Τότε έψαχνε ένα σπίτι κοντά στο κοιμητήριο, να μπορεί να την εξυπηρετεί καθώς λόγω της αναπηρίας της δεν μπορούσε πια να ζει στο παλιό της σπίτι το οποίο ήταν σε δύσβατη περιοχή.

Όμως ενώ κατάφερε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα, η ίδια ήρθε αντιμέτωπη με ένα περιστατικό βίας και μάλιστα από έναν ανήλικο.
Επιστρέφοντας από το κοιμητήριο, δέχθηκε επίθεση με γροθιές χωρίς λόγο από έναν ανήλικο ρομά. Η ίδια με φωνές, ζητούσε βοήθεια και οι περαστικοί ευτυχώς κατάφεραν να αποτρέψουν τα χειρότερα.

“Μου έδωσε μια γροθιά στην πλάτη, μια μπουνιά στο πρόσωπο και μου γρατζούνισε τα πόδια μου…”, τόνισε φανερά ταραγμένη.