"Δυστυχώς η «αναπτυξιακή νοοτροπία» της δημοτικής αρχής αποφάσισε τον πλειοδοτικό διαγωνισμό, με αποτέλεσμα το «κτύπημα» μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που οδήγησαν στο εξωφρενικό μίσθωμα των 20.500 ευρώ", υποστηρίζει η Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου, σχετικά με τη μίσθωση του λεγόμενου δημοτικού καφενείου.

Η ανακοίνωση:

"Τον Απρίλιο του 2022 έληξε η μίσθωση του λεγόμενου δημοτικού καφενείου και η δημοτική αρχή επανέφερε την πρόταση προκήρυξης πλειοδοτικού διαγωνισμού για το συγκεκριμένο ακίνητο.

Διαφωνήσαμε και προτείναμε την αξιοποίησή του από μέρους του δήμου ως κέντρου πληροφοριών, ανάδειξης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στο νησί μας, προβολής τοπικών προϊόντων και χώρου αναμονής και εξυπηρέτησης επιβατών, με δεδομένο ότι το λιμάνι αναμονής χιλιάδων επιβατών στερείται και μιας δημόσιας τουαλέτας.

Την ίδια πρόταση είχαμε καταθέσει και την προηγούμενη φορά. Δυστυχώς η «αναπτυξιακή νοοτροπία» της δημοτικής αρχής αποφάσισε τον πλειοδοτικό διαγωνισμό, με αποτέλεσμα το «κτύπημα» μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που οδήγησαν στο εξωφρενικό μίσθωμα των 20.500 ευρώ. Προφανώς και ο πλειοδότης κάτι έχει στο μυαλό του, που θα το μάθουμε σύντομα όπως και αν οι προθέσεις του είναι σύμφωνες με το περιεχόμενο της προκήρυξης.

Αλλού όμως είναι σήμερα το θέμα.

Η εξέλιξη αυτή με βίαιο τρόπο επιταχύνει την ήδη ξέφρενη πορεία των ενοικίων στη Πάρο, με απρόβλεπτες συνέπειες τουλάχιστον στην επαγγελματική στέγη. Δεν είναι τυχαίο ότι ο εμπορικός κόσμος, οι μικροί και μεσαίοι επαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι έχουν θορυβηθεί και βιώνουν την ανασφάλεια μετά από αυτές τις εξελίξεις.

Αυτές οι  επιλογές της δημοτικής αρχής είναι η συνέχεια της αντίληψης της για την δήθεν αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, αντίληψης που έχει οδηγήσει στο «ξεπούλημα» του κοινοτικού ξενώνα της Νάουσας αντί «πινακίου φακής». Τα ίδια και χειρότερα ετοιμάζουν για τον ξενώνα του Πίσω Λιβαδιού.

Αυτά και άλλα πολλά αναδεικνύουν ότι η Πάρος δεν χρειάζεται σήμερα αλλαγή διαχειριστή αλλά αλλαγή πολιτικής που θα ορθώνει ανάστημα και εμπόδια στην ισοπεδωτική επέλαση του μεγάλου κεφαλαίου και θα έχει στόχο την προάσπιση των λαϊκών συμφερόντων".