Τη Δονούσα, τη Σχοινούσα, την Ηρακλειά  & το Κουφονήσι επισκέφθηκε ο υπ. Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας. Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 22 Απριλίου ο κ. Φόρτωμας μετέβη στη Δονούσα, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Ιατρικής υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Νάξου, Βασίλη Ραπτάκη και συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Πράσινο, τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Χρήστο Σιγάλα και κατοίκους του νησιού.

Την ίδια ημέρα, ο υποψήφιος βουλευτής επισκέφτηκε τη Σχοινούσα και συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο Νίκο Νομικό και τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Σταμάτη Κωβαίο, καθώς και με κατοίκους του νησιού, όπου συζήτησε για τα τοπικά ζητήματα και το κυβερνητικό έργο που έχει παραχθεί και έφερε χειροπιαστά αποτελέσματα στις Μικρές Κυκλάδες. Έπειτα, ακολούθησε η επίσκεψη στην Ηρακλειά, όπου και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Δημήτρη Γαβαλά. Το βράδυ του Σαββάτου έφτασε στο Κουφονήσι, παρευρέθηκε στον εσπερινό του ΙΝ Αγίου Γεωργίου και συναντήθηκε με  τον Αντώνη Κωβαίο, Πρόεδρο της Κοινότητας & τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Ταγκούλη. Την Κυριακή, ανήμερα του Αγίου Γεωργίου ο υπ. Βουλευτής εκκλησιάστηκε στον Άγιο Γεώργιο Κουφονησίου, ακολούθησε τη λιτάνευση της εικόνας και με την ολοκλήρωση των θρησκευτικών τελετών αναχωρώντας για Αμοργό,  δήλωσε:

« Οι Μικρές Κυκλάδες με τους αυθεντικούς ανθρώπους και την απλότητα τους, μας θυμίζουν την αλήθεια αυτού του τόπου. Δημοφιλείς προορισμοί διεθνώς το καλοκαίρι, επιλογή ζωής για τους ντόπιους το χειμώνα. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, στάθηκε όλα αυτά τα χρόνια δίπλα σε κάθε νησιώτη, δημιουργώντας καλύτερες συνθήκες για τη μόνιμη διαβίωση του και θέτοντας ως προτεραιότητα την επίλυση των θεμάτων που καθορίζουν τη ζωή του. Με αυτοδύναμη τη Νέα Δημοκρατία & Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα συνεχίσουμε μαζί να χτίζουμε ένα φωτεινό αύριο για όλα τα νησιά και για την πατρίδα μας !»