Υπάρχουν ορισμένα νησιά που αποτελούν πόλο έλξης για πολιτικούς, επιχειρηματίες και καλλιτέχνες.  Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί ένα κοντινό στην Αθήνα νησί το οποίο θεωρείται ακόμη ανέγγιχτο και φυσικά παραμένει πανέμορφο.

Οι εικόνες που θα δεις παρακάτω θα σε καθηλώσουν από το exploringgreece.tv Είναι η Μεγαλόνησος στους Πεταλιούς Ευβοίας που σίγουρα ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά. Και έχει μια ξεχωριστή ιστορία να σου διηγηθεί. Όπως ξεχωριστοί ήταν οι ιδιοκτήτες του αλλά και οι επισκέπτες!

Πεταλιοί - Εύβοια: Το νησί-όνειρο σε απόσταση μιάμιση ώρα από την Αθήνα
Πεταλιοί, ένα πανέμορφο σύμπλεγμα νησιών κοντά στην Αθήνα

Οι Πεταλιοί βρίσκονται σε απόσταση 40 λεπτών από την Αθήνα πηγαίνοντας με σκάφος ή μιάμιση ώρα αν πας πρώτα στην Εύβοια. Πρόκειται στην πραγματικότητα για μια μικρή γειτονιά νησιών, το ένα πιο όμορφο από το άλλο. Δεν χαρακτηρίζουν τυχαία την περιοχή ως «Καραϊβική της Ελλάδας». Η Μεγαλόνησος είναι ένα από τα εξωτικά νησιά που αξίζει να κάνεις τις βουτιές σου αν βρεθείς εκεί με σκάφος. Στη δυτική πλευρά του νησιού Μεγαλόνησος βρίσκεται ένας πανέμορφος και γραφικός όρμος που σε κάνει να νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε κάποιο εξωτικό νησί του εξωτερικού.

Εύβοια Πεταλιοί
Πεταλιοί, ένας μαγευτικό σκηνικό στην Εύβοια

Κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά είναι το βασικό χαρακτηριστικό το οποίο θα συναντήσεις. Εκεί που μπορείς να κάνεις τις βουτιές σου. Πετώντας από ψηλά, μπορεί να δει κανείς ακριβώς τι βρίσκεται πάνω στο εξωτικό αυτό νησί δίπλα στην Αθήνα. Από τη μια θα δεις τις αμμοθίνες στην παραλία και από την άλλη, δίπλα σε αυτήν θα αντικρίσεις ερείπια κτιρίων από την εποχή της Τουρκοκρατίας, στα οποία διέμενε το χαρέμι του Ομέρ, πασά της Καρύστου. Τόσες αντιθέσεις σε ένα νησί... όνειρο!

Η Καραϊβική της Ελλάδας

Πεταλιοί
Η συνολική έκταση του συμπλέγματος των Πεταλιών είναι περίπου 22,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα

Ένα σύμπλεγμα νησιών μοναδικής και σπάνιας ομορφιάς. Στον νότιο Ευβοϊκό κόλπο βρίσκονται 10 νησιά τα οποία κάποτε, αν και πολλοί δεν το γνωρίζουν, είχαν κατοίκους και διατηρούσαν για χρόνια έναν μικρό πληθυσμό. Ανάμεσα σε αυτά  που κατοικούνταν ήταν και η Μεγαλόνησος αλλά και το Χερσονήσι τα οποία είναι και τα μεγαλύτερα νησιά του συμπλέγματος. Τα υπόλοιπα νησιά του συμπλέγματος είναι τα Αβγό, Λαμπερούσα, Λουλούδι, Μακρονήσι, Ποντικόνησο, Πράσο, Τράγος και Φούντι. Η συνολική έκταση του συμπλέγματος είναι περίπου 22,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Πεταλιοί
Πεταλιοί ή αλλιώς η «Καραϊβική της Ελλάδας»

Τα μικρά αλλά εξωτικά νησάκια, μαγεύουν τον επισκέπτη με το χρώμα των νερών τους και τις παραλίες τους που θυμίζουν τροπικές ακτές! Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους και μας καλούν να τις δούμε από κοντά.

Οι διάσημοι που έχουν βρεθεί στους Πεταλιούς

Πεταλιοί Εύβοιας
Από τους Πεταλιούς έχουν περάσει σημαντικές προσωπικότητες - εγχώριες ή της διεθνούς σκηνής

Τις τελευταίες δεκαετίες, οι Πεταλιοί είναι ακατοίκητοι. Δεν ήταν πάντα έτσι καθώς οι πρώτοι κάτοικοι έφτασαν στο νησιωτικό σύμπλεγμα της Εύβοιας το 1834. Το 1870 τους αγόρασε ο βασιλιάς Γεώργιος Α΄ με σκοπό να δημιουργηθεί η θερινή βασιλική κατοικία. Τελικά επιλέχτηκε το Τατόι.

Στο πέρασμα των χρόνων, από εκεί πέρασαν σημαντικές προσωπικότητες του πολιτικού, επιχειρηματικού και καλλιτεχνικού στερεώματος. Η οικογένεια Εμπειρίκων, η οικογένεια Καρνέση κατέχουν ιδιοκτησίες στους Πεταλιούς. Στα πανέμορφα νερά των Πεταλιών κολύμπησε η κόρη του Πάμπλο Πικάσο. Εκεί έκανε ο διακοπές ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, η Μαρία Κάλλας, ο Πιέρ Πάολο Παζολίνι, η Γκρέτα Γκάρμπο.

Πεταλιοί Εύβοιας: Πώς πάω

Πεταλιοί Εύβοιας: Πώς πάω
Λιγότερο από δύο ώρες χρειάζεται για να βρεθείς στους Πεταλιούς

Οι Πεταλιοί απέναντι από το παραθαλάσσιο χωριό Μαρμάρι, στη νότια Εύβοια - απέχουν 13 χιλιόμετρα από την Κάρυστο. Αν αποφασίσεις να πας στους Πεταλιούς οδικώς από την Αθήνα, θα χρειαστείς λιγότερο από 2 ώρες. Η εναλλακτική διαδρομή, πέραν του σκάφους, είναι να το λιμάνι της Ραφήνας και μετά με πλοίο με προορισμό του Μαρμάρι.

Δείτε το βίντεο από τους Πεταλιούς