Στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε σήμερα ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, υπό την ιδιότητα του Εισηγητή στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την «Έγκριση σχεδίου σύμβασης για την προμήθεια αεροσκαφών τύπου «DHC-515»», με το οποίο εγκρίνεται η προμήθεια επτά νέων αεροσκαφών τύπου Canadair και συναφών ειδών και υπηρεσιών, μεταξύ του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και της κρατικής εταιρείας του Καναδά.

Ο κ. Φόρτωμας, τόνισε τόσο στην πρωτολογία, όσο και στην δευτερολογία του, το γεγονός ότι, η σύμβαση αυτή αποτελεί το επιστέγασμα μίας εξαιρετικά σημαντικής πορείας διαπραγματεύσεων που διεξήχθη σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ η χώρα μας είναι η πρώτη από τα κράτη μέλη της ΕΕ, η οποία εισέρχεται στη φάση της υλοποίησης της σύμβασης προμήθειας αεροσκαφών, εγκαινιάζοντας το στρατηγικό πλαίσιο συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον Καναδά.

Ο βουλευτής τόνισε επίσης, ότι η δασοπροστασία είναι συνώνυμο της εθνικής άμυνας, συμπληρώνοντας ότι τη δασική πολιτική πρέπει να την αντιμετωπίζουμε  μόνο ως εθνική υπόθεση. Άλλωστε, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει αποδείξει σε όσες κρίσεις κλήθηκε να διαχειριστεί, πως μελετά τα αίτια των προβλημάτων και επιχειρεί να δώσει τις βέλτιστες δυνατές λύσεις, για να μην επαναλαμβάνονται φαινόμενα που πληγώνουν την χώρα.

Τέλος, ο κ. Φόρτωμας τόνισε στις τοποθετήσεις του τη σημασία της σύμβασης αυτής,  καθώς μετά από 50 χρόνια, δίνεται η δυνατότητα στην ελληνική Πολιτεία, με πολύ μεγάλο κόπο και προσπάθεια και μετά από δαιδαλώδεις διαπραγματεύσεις, να μπορέσει να αποκτήσει και να ανανεώσει, εκ νέου, τον στόλο των Canadair της.