Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου θα γίνει η κηδεία του υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, που σκοτώθηκε στο δυστύχημα με το Phantom F4 κοντά στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας, όπως δήλωσε ο πατέρας του, Κωνσταντίνος Τουρούτσικας.

Οι γονείς του 29χρονου έχουν κληθεί να αναγνωρίσουν σήμερα τη σορό, όπως προβλέπεται. Πρόκειται για μια επώδυνη διαδικασία, στην οποία ο πατέρας του συγκυβερνήτη του αεροσκάφους που έπεσε νότια της Ανδραβίδας δεν θα παραστεί, κατά δήλωση του ίδιου στην ΕΡΤ.

«Δεν θέλω να τον θυμάμαι έτσι. Θέλω να τον θυμάμαι όπως ήταν» είπε με σπασμένη τη φωνή τονίζοντας πως στον γιο του «δεν θα άρεσε να τον λένε ήρωα, έλεγε πως ήρωες έχουμε σε καιρό πολέμου. Είχε πρότυπο τον Ηλιάκη», είπε.  Μιλώντας με πόνο ο πατέρας του υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, δήλωσε σήμερα ότι ο γιος του, που ήταν ιδιαίτερα χαμηλών τόνων, δεν θα ήθελε να τον αποκαλούν «ήρωα» και ζήτησε να σταματήσει ο κόσμος να τον θυμάται με αυτό τον τρόπο.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ μετά την τραγική απώλεια από την πτώση του F-4, ο πατέρας του υποσμηναγού, Κώστας Τουρούτσικας, αναφέρθηκε στις συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος, οι οποίες ακόμα του είναι άγνωστες και -όπως είπε- είναι το «τελευταίο που θέλει να μάθει».
Επικεντρώθηκε στην αγάπη του γιου του για την αεροπορία, ενώ δήλωσε ότι την τελευταία μέρα που τον είδε, μέσα στο Σαββατοκύριακο, είδαν μαζί τον αγώνα του Στέφανου Τσιτσιπά, με τον υποσμηναγό να είναι μεγάλος θαυμαστής του διάσημου τενίστα.

Την στιγμή που έμαθε για την πτώση του μαχητικού, ο Κώστας Τουρούτσικας, σαν από ένστικτο, ήξερε ότι είναι ο γιός του αυτός που ήταν μέσα στο μοιραίο αεροσκάφος, ενώ αποκάλυψε ότι πρότυπο του γιου του ήταν ο Κωνσταντίνος Ηλιάκης, που σκοτώθηκε στο Αιγαίο στις 23 Μαΐου 2006, έπειτα από λάθος ελιγμό τούρκου πιλότου.