Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαντορίνης 2024 (SFF) επιστρέφει για 7η χρονιά στην καρδιά των Κυκλάδων από τις 18 έως τις 20 Ιουλίου για το ετήσιο κινηματογραφικό ραντεβού του. Μέσα από προβολές και εκπαιδευτικά εργαστήρια, το τριήμερο Φεστιβάλ έχει στόχο να αναδείξει τον ανεξάρτητο κινηματογράφο και να γίνει για ακόμα μια χρονιά σημείο συνάντησης.  
Με θέμα «Δυαδικά Όλα», το φετινό Φεστιβάλ επικεντρώνεται στην πολυδιάστατη φύση της ύπαρξης αλλά και το ρόλο του κινηματογράφου ως μέσο ανάδειξης των αντιθέσεων που βρίσκονται παντού γύρω μας. Όλα έχουν δύο πλευρές αρκεί να αρχίσεις να τα παρατηρείς.

Τέσσερα προγράμματα με διαφορετικές θεματικές ξετυλίγουν τις δύο όψεις που συνανταμε στις ανθρώπινες σχέσεις, στη συμβίωση μας σε κοινότητες, και αυτές που βλέπουμε σε τόπους και κουλτούρες αλλα και κοσμικά γεγονότα.
Το πλούσιο πρόγραμμα προβολών του SFF2024 περιλαμβάνει ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους διαφόρων ειδών από ανερχόμενους/ες και καταξιωμένους/ες  κινηματογραφιστές και κινηματογραφίστριες από όλο τον κόσμο.
Οι προβολές του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαντορίνης 2024 θα πραγματοποιηθούν 19 και 20 Ιουλίου στο «Σινέ Καμάρι». Τόπος διεξαγωγής του SFF από την πρώτη χρονιά της ίδρυσής του, ο θερινός κινηματογράφος αποτελεί πλέον ένα αναπόσπαστο κομμάτι του χαρακτήρα του Φεστιβάλ.

Επιπλέον, στα πλαίσια του SFF θα πραγματοποιηθεί και ένα διήμερο εκπαιδευτικό εργαστήριο στο παλιό εργοστάσιο τομάτας Δ. Νομικός στη Βλυχάδα σε συνδιοργάνωση με το σύγχρονο Βιομηχανικό Μουσείο. Με τίτλο «Τα παιχνίδια που δημιούργησαν τον Κινηματογράφο», το δημιουργικό εργαστήριο με εισηγήτρια την εκπαιδευτικό οπτικοακουστικών τεχνών, Ιωάννα Γιακουμάτου έχει σχεδιαστεί για παιδιά ηλικίας 8-10 ετών. Στόχος είναι οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες να ανακαλύψουν τι υπήρχε πριν τον κινηματογράφο και μέσα από τη βασική διαδικασία δημιουργίας κίνησης των καρέ να μάθουν πως ζωντανεύει μια εικόνα, σχεδιάζοντας και κατασκευάζοντας τα δικά τους οπτικά παιχνίδια.
Επιστρέφοντας μεγαλύτερο και πιο δημιουργικό, το φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαντορίνης, φέρνει στο επίκεντρο τον κινηματογράφο ως μέσο ψυχαγωγίας, διασκέδασης και εκπαίδευσης και αναδεικνύει τη δύναμη των ανεξάρτητων ταινιών.
Το Φεστιβάλ συνεργάζεται για πρώτη χρονιά με την προηγμένη ελληνική σειρά δερμοκαλλυντικών ΥOUTH LAB. και την Aegean Herbs, η οποία διαθέτει ελληνικά φυσικά και βιολογικά βότανα με επιλεγμένες πρώτες ύλες από την ελλήνική φύση. Είναι σημαντικό να έχουμε την υποστήριξη δύο ελληνικών brand που ενισχύουν πολιτιστικά δρώμενα και δράσεις που έχουν σκοπό την ενδυνάμωση των τοπικών κοινοτήτων.  
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον χορηγό μεταφορών του 7ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαντορίνης Seajets. Επιπλέον, πολύτιμη η στήριξη της Πρεσβείας της Δανίας στην Αθήνα, της Πρεσβείας και Προξενείου Ελβετίας και του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας.
Το φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαντορίνης πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις δράσεις του Φεστιβάλ θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαντορίνης.

Σύνδεσμοι:

Επίσημη ιστοσελίδα- santorinifilmfest.com/

Facebook - www.facebook.com/SantoriniFilmFestival/

Instagram - www.instagram.com/santorinifilmfest/

Facebook Event: www.facebook.com/events/1649316275810092/

Τιμή Εισιτηρίου: 8€/ ημέρα

Διήμερο εισιτήριο: 14€

Δίκτυο Προπώλησης Εισιτηρίων: Ticketmaster bit.ly/3x3vyia

Οι ταινίες προβάλλονται με αγγλικούς και ελληνικούς υπότιτλους

Χώροι

Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας “Δ.Νομικός”

Διεύθυνση: Βλυχάδα, Σαντορίνη

Τηλέφωνο: 2286 085141

Επίσημη ιστοσελίδα: www.tomatomuseum.gr/

Open Air Cinema Kamari

Διεύθυνση Καμάρι, Σαντορίνη

Τηλέφωνο: 2286 033452

Επίσημη ιστοσελίδα: santorinicinema.com/