Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει στις 22 Ιουνίου 2022 με λαϊκή βραδιά αφιέρωμα στην μνήμη του πρ. δήμαρχου, Χρήστου Βλαχογιάννη, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Αστέριου Ρήγα. Θα τραγουδήσουν οι Μανώλης Ραγκούσης και ο Θοδωρής Κρητικός.

Στις 29/6 θα έχουμε χορευτική βραδιά με την ετήσια καλοκαιρινή παράσταση της ερασιτεχνικής σχολής χορού, «CENTRAL SCHOOL OF BALLET).

Στις 11 Ιουλίου θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Περσέας και Ανδρομέδα», από τον θίασο της Κάρμεν Ρουγγέρη. Πρόκειται για μία παράσταση όπου τα παιδιά θα γνωρίσουν τη μυθολογία μας μέσα από το θέατρο, σε κείμενο – σκηνοθεσία της Κάρμεν Ρουγγέρη, με τους ηθοποιούς: Χάρη Αγγέλου, Κατερίνα Γεωργάκη, Ηλέκτρα Θεολόγη, Έλενα Μιχαλάκη, Γιώργο Μπανταδάκη, Γιάννη Νικολάου και Νεκτάριο Φαρμάκη.

Στις 11 Ιουλίου, έχουμε συναυλία με τη Σόνια Θεοδωρίδου. Μαζί της θα είναι στο πιάνο η Κατερίνα Λιάτα, στο βιολί ο Αλέξανδρος Χαλάψης, στο τσέλο ο Αλέξανδρος Χαραλάμπους, στο κόντρα μπάσο ο Κώστας Σαρδέλης, στην κιθάρα και μαντολίνο ο Μιχάλης Σουρβίνος, στα κρουστά ο Νίκος Νταρίλας, στο ακορντεόν ο Βασίλης Μαντούδης και στο λαούτο η Χριστίνα Τηλιγάδα.

Στις 25 Ιουλίου υπάρχει μία συναυλία με τη Σαββίνα Γιαννάτου. Πρόκειται για μία παραγωγή της εναλλακτικής σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Εκτός από τη σπουδαία ερμηνεύτρια Σαβίνα Γιαννάτου, θα βρίσκεται επί σκηνής το γυναικείο φωνητικό σύνολο chόrεs, η Νάνσυ Κλαμπάτσα στην αρχαία λύρα, η Μαρία Δελαπόρτα στο κανονάκι, η Ειρήνη Ζούτσου στο σαντούρι και η Σοφία Κατσιούρη στο βιολοντσέλο

Την 1η Αυγούστου στο πάρκο Πάρου θα παρουσιαστεί κουιντέτο εγχόρδων. από το Beskid της Σιλεσίας. Πρόκειται για μουσική της κεντρικής / ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων, σε σύγχρονη μορφή σε απόλυτη όμως επαφή με την παράδοση και το συναίσθημα. Οι μουσικοί είναι οι Jan Kaczmarzyk στη βιόλα, ο Krzysztof Lasoń στο βιολί, ο Robert Waszut στο κοντραμπάσο, ο Stanisław Lasoń στο τσέλο και ο Zbigniew Michałek στο βιολί.

Στις 3 Αυγούστου, συναυλία υπό τον τίτλο: «Opera under the stars», με σοπράνο τις Στέλλα Μάρκου και Ευδοκία Μωυσίδου και τους τενόρους Δημήτρη Σιγαλό και Γιάννη Φίλια. Στο πιάνο θα είναι η Μαρουλία Κοντού και ο Βασίλης Πανταζόπουλος. Ακόμα, θα έχουμε στη σκηνή την παιδική χορωδία του ωδείου «Μυθωδία», υπό τη διεύθυνση της Μαρουλίας Κοντού.

Στις 8 Αυγούστου θα παρουσιαστεί η τραγωδία «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου, από το θέατρο «Πορεία», σε σκηνοθεσία του Άρη Μπινιάρη.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Γεωργαλής, Κατερίνα Δημάτη, Δαυίδ Μαλτέζε, Γρηγορία Μεθενίτη, Νάνσυ Μπούκλη, Άρης Μπινιάρης, Ιωάννης Παπαζήσης, Γιάννης Στάνκογλου και Αλέκος Συσσοβίτης.

Στις 17 Αυγούστου, θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Η γυναίκα της Ζακύνθου», του Διονυσίου Σολωμού, σε σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώτη. Θα ερμηνεύσει η Κατερίνα Γκατζόγια, ενώ στη «φωνή» του Σολωμού, θα είναι ο Δήμος Αβδελιώδης.

Στα 19 Αυγούστου έχουμε συναυλία με την Άλκηστις Πρωτοψάλτη, υπό τον τίτλο: «Kαι μείναμε άνθρωποι». Μαζί της θα είναι οι μουσικοί Θωμάς Κοντογεώργης: πιάνο, Παντελής Ντζιάλας: κιθάρες, Πέτρος Βαρθακούρης: μπάσο, Τάκης Βασιλείου: drums/κρουστά και Σοφία Ευκλείδου: τσέλο.

Τέλος, στις 29 Αυγούστου έχουμε συναυλία με την Κλεονίκη Δεμίρη. Στο πιάνο θα βρίσκεται ο Γιώργος Τσοκάνης.

Πηγή: fileleutheros.net