Στο πλαίσιο της προεκλογικής καμπάνιας ο υποψήφιος Βουλευτής Κυκλάδων κ. Φίλιππος Φόρτωμας υποδέχτηκε στη Σύρο κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, αποτελούμενο από την Δόμνα Μιχαηλίδου, πρώην υφυπουργό Εργασίας, τη Σοφία Ζαχαράκη, πρώην υφυπουργό Τουρισμού, τον Μάνο Λογοθέτη, Γενικό Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, τον Δημήτρη Σκάλκο, Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Σχέσεων και ΕΣΠΑ και τον Χρήστο Ροϊλό, Διοικητή της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, το κλιμάκιο βρέθηκε στο Νεώριο της Σύρου, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Πάνο Ξενοκώστα και το Συμβούλιο της ΟΝΕΧ. Κατόπιν, επισκέφθηκε τα γραφεία της ΔΕΕΠ ΝΔ Κυκλάδων, όπου δόθηκε συνέντευξη τύπου. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το προεκλογικό περίπτερο του κόμματος στην Πλατεία Μιαούλη και πραγματοποίησε περιοδεία στην Ερμούπολη και στα χωριά του νησιού, όπου μετέφερε το μήνυμα νίκης για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο κ. Φόρτωμας δήλωσε:

«Από τη Σύρο, όλοι μαζί, με ενότητα, στέλνουμε μήνυμα νίκης και καθαρής αυτοδυναμίας της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης μας για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Συνεχίζουμε μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για μια Ελλάδα που κοιτά σταθερά, τολμηρά μπροστά!»