Φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη  σε χαμηλή βλάστηση στην «καρδιά» της Νάξου με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να προσπαθούν να ελέγξουν το μέτωπο.

Η φωτιά ξεκίνησε από την Κεραμωτή, στα κεντροβόρεια του νησιού, η βάση της τώρα βρίσκεται στον Κόρωνο, λίγο πιο βόρεια, ενώ υπάρχει ενεργό μέτωπο προς τις Σίφωνες και την Απείρανθο και αυτή η περιδίνηση είναι που ανησυχεί την Πυροσβεστική.

naxos_fotia1


Στο μεταξύ, οι φλόγες έχουν ήδη κάψει κολώνες της ΔΕΗ, με συνέπεια να υπάρχει διακοπή ρεύματος σχεδόν στο σύνολο της ορεινής Νάξου (από Χαλκί έως Απόλλωνα). Παράλληλα λόγω του ανέμου, ο καπνός έχει φτάσει έως και το Καστράκι, στα νοτιοδυτικά του νησιού.

fotia naxos

Η κινητοποίηση των δυνάμεων είναι μεγάλη, καθώς επιχειρούν και τα πέντε πυροσβεστικά οχήματα που διαθέτει η Νάξος, ενώ αναμένονται άλλα τρία οχήματα με 8 πυροσβέστες από την Σύρο με το φέρι μποτ της γραμμής. Από αέρος συνδράμουν, από Ελευσίνα και Αγχίαλο, τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Παράλληλα, μεταβαίνουν 10 άτομα πεζοπόρου τμήματος με ελικόπτερο από την Αττική.

keramoti-fotiatora

Όπως μεταδίδει το naxospress, έχει ενεργοποιηθεί και πυροσβεστικό ελικόπτερο που βρίσκεται στο αεροδρόμιο της Νάξου.