Έρχονται νέες αυξήσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων από 1η Ιουλίου.

Αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια αναμένεται να σημειωθούν από την 1η Ιουλίου, με το κόστος των μετακινήσεων από και προς τα Ελληνικά νησιά να μεγαλώνει, επιβαρύνοντας τους ταξιδιώτες.

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες αναμένεται να αυξήσουν τις τιμές τους κατά 5%-8% (ανάλογα με την εταιρία), καθώς οι αυξήσεις των τιμών στα ναυτιλιακά καύσιμα έχουν αγγίξει ήδη το 168% και όπως φαίνεται, αυτή η άνοδος θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

Ενδεικτικά το δρομολόγιο από Πειραιά προς Ρόδο για μία τετραμελή οικογένεια μαζί με Ι.Χ. είναι περίπου στα 490 ευρώ μόνο για την μετάβαση στο νησί, με πολλούς να αναφέρουν ότι ενδέχεται να κάνουν λιγότερες ημέρες διακοπές προκειμένου να υπάρχει ισορροπία στα οικονομικά τους.

Ένα απλό εισιτήριο από το λιμάνι του Πειραιά για την Νάξο, από τα 45,50 ευρώ θα διαμορφωθεί στα 48 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι έχει σημειωθεί αύξηση της τάξεως του 5,49%.

Η αύξηση των εισιτηρίων για να μεταβεί μία οικογένεια στην Κρήτη αγγίζει το 20% σε σχέση με την περυσινή σεζόν, γεγονός που σημαίνει ότι μία οικογένεια ενδέχεται να ξοδέψει περισσότερα από 700 ευρώ για να μετακινηθεί προς το νησί.

Οι αυξήσεις των εισιτηρίων τον τελευταίο έναν χρόνο είναι πολύ μεγάλες, με τους τουριστικούς πράκτορες να αναφέρουν ότι συνολικά αγγίζουν το 30%-40%, κάτι που σημαίνει ότι η τιμή μπορεί να αυξηθεί από 10 έως και 50 ευρώ, ανάλογα το δρομολόγιο.

Πηγή: ieidiseis.gr, ΑΠΕ