Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι σε Νέα Αγχίλαο, Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθο και Κριθάρια να εκκενώσουν προς τον Βόλο.

Σύμφωνα με το magnisianews, τα μάζεψαν και έφυγαν μέσα σε λίγα λεπτά κάτοικοι από τον Άγιο Γεώργιο Κυνηγών, τη Χρυσή Ακτή, τον Μάραθο, την Κριθαριά καθώς έλαβαν μήνυμα από το 112 να εκκενώσουν τις περιοχές τους. Οι εικόνες που έβλεπαν να φτάνουν στους οικισμούς είναι απόκοσμες και ο φόβος τους μεγάλος.

Συνεχείς εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών σημειώθηκαν λίγο πριν τις 6μμ, σε απόσταση 4 χιλιόμετρων, βορείως της 111 Πτέρυγας Μάχης στη Νέα Αγχίαλο. Η φωτιά έχει «εισβάλει» στο στρατόπεδο της περιοχής.

Στην 111 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας υπάρχουν υπέργειες και υπόγειες δεξαμενές καθώς και δεξαμενές καυσίμων ενώ οι εκρήξεις ακούγεται, σύμφωνα με μαρτυρίες, μέχρι τον Βόλο. Μάλιστα, τα τοπικά κανάλια του Βόλου μεταδίδουν ότι οι εκρήξεις από τις αποθήκες της Πτέρυγας Μάχης ακούστηκαν ως τη Σκόπελο.

Στην αποθήκη φυλάσσονται όπλα από F-16 της 111 Πτέρυγας Μάχης της Ν. Αγχιάλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αποθήκη υπάρχουν βόμβες 1000 και 2000 λιβρών και όπλα όπως πύραυλοι ΗΑΑRM. Βασική αποστολή της 341 Μοίρας που υπάγεται στην 111 Πτέρυγας Μάχης είναι η καταστολή εχθρικής αεράμυνας με πυραύλους AMRAAM, AIM-9, σφαίρες κ.ά.

Δεν επιχειρούν από εδάφους ούτε από αέρα γιατί φοβούνται τις εκρήξεις από τα όπλα.

Αλλεπάλληλα μηνύματα του 112 για εκκένωση 9 περιοχών στον Βόλο

Διαδοχικά μηνύματα του 112 δέχτηκαν οι κάτοικοι εννιά περιοχών του δήμου Βόλου λόγω των αναζωπυρώσεων που έχουν σημειωθεί σε σημεία στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι εκκενώσεις γίνονται προληπτικά εξαιτίας της έντασης των ανέμων που αναμένεται να αυξηθεί περισσότερο.

Ειδικότερα οι κάτοικοι των περιοχών Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθο, Κριθάρια, Σώρο, Χρυσή Ακτή Παναγιάς και Άγιο Γεώργιο Βόλου ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν τους οικισμούς τους και να κατευθυνθούν προς Βόλο.
Παράλληλα οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Αλμυρό.

Ακόμη, μήνυμα μέσω του 112 έλαβαν και οι κάτοικοι της περιοχής Καστράκι προκειμένου να εκκενώσουν τον οικισμό και να κατευθυνθούν προς Μικροθήβες Βόλου.

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Σώρος Χρυσή Ακτή Παναγιάς και Άγιος Γεώργιος εκκενώστε τώρα προς Βόλο», αναφέρει το νέο μήνυμα του 112, το τέταρτο κατά σειρά μέσα σε μισή ώρα για τη Μαγνησία.

Μαίνεται η φωτιά στην ευρύτερη περιοχή του Σέσκλου χωρίς ωστόσο να απειλείται αυτή τη στιγμή το χωριό. Αυτήν την ώρα υπάρχει αναζωπύρωση ανατολικά – νοτιοανατολικά του χωριού, ενώ χθες το βράδυ την ευρύτερη περιοχή του Βόλου οι αναζωπυρώσεις πλησίασαν οικισμούς. Για αυτόν τον λόγο εκδόθηκαν 4 μηνύματα από το 112, 2 προειδοποιητικά και 2 για την εκκένωση των οικισμών Μελισσάτικα, Χρυσή Ακτή Παναγιάς, Βελανιδιά, Μάραθος και Κριθάρια προς την πόλη του Βόλου. Για την αντιμετώπιση των διάσπαρτων εστιών, που μέχρι στιγμής ελέγχονται, επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις οι οποίες ενισχύθηκαν με 38 πυροσβέστες και 16 οχήματα από τη Σερβία, ενώ από αέρος έχουν διατεθεί ώστε να επιχειρούν περιοδικά 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Ασπρόπυργος

Λόγω πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη σε επιχείρηση στον Ασπρόπυργο, η Αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Αγίου Γεωργίου από το ύψος της οδού Μεγαρίδος έως τη λεωφόρο ΝΑΤΟ.

Σε εξέλιξη είναι φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης σε επιχείρηση στην οδό Αγίου Γεωργίου στη βιομηχανική ζώνη Ασπροπύργου.

Στο σημείο επιχειρούν 54 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 13 οχήματα και ένα ειδικό κλιμακοφόρο όχημα.

Λόγω των ισχυρών καπνών από την πυρκαγιά, εστάλη μήνυμα του 112 στους κατοίκους της περιοχής.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει «παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα».

Θεσσαλονίκη

Φωτιά στη Θεσσαλονίκη: Φωτιά, στην περιοχή του Προφήτη του δήμου Βόλβης, ξέσπασε κατά τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης (27/7).

Συγκεκριμένα, από τις 16:00 έχει σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιά που καίει χορτολιβαδική νότια του Προφήτη Θεσσαλονίκης. Στο σημείο αυτή την ώρα βρίσκονται και επιχειρούν 21 πυροσβέστες με επτά οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι και αυτή την στιγμή δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή.

Αιτωλοακαρνανία

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στον Μαχαίρα Αιτωλοακαρνανίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπάρχουν διάσπαρτες εστίες οι οποίες αντιμετωπίζονται. Στο σημείο επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 10 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν 3 αεροσκάφη.