Ιδιαίτερα δημοφιλής σε νεανικό κοινό και ζευγάρια είναι η Τήνος, σύμφωνα με δημοσιεύματα έγκυρων bloggers από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστρία που επισκέφθηκαν το νησί.
Χαρακτηριστικά το βρετανικό wanderlustchloe.com σε αφιέρωμα με τίτλο «15 εκπληκτικά πράγματα να κάνετε στην Τήνο» , επισημαίνει ότι το νησί απευθύνεται στον τύπο ταξιδιώτη, «που λαχταρά πραγματικές και ουσιαστικές εμπειρίες και είναι ένα από τα καλύτερα ελληνικά νησιά για ζευγάρια». Και συμπληρώνει: «Η Τήνος είναι ένα νησί με όμορφα τοπία, υπέροχο φαγητό, ενδιαφέροντα αξιοθέατα και εκπληκτική θέα. Ωστόσο, δεν θα βρείτε μαζικό τουρισμό εδώ. Διατηρεί σε μεγάλο βαθμό την αρχική της γοητεία και τη φυσική ομορφιά της. Λάτρεψα απόλυτα τον χρόνο μου στην Τήνο! Βρήκα ότι εξακολουθεί να προσφέρει όλα όσα θα περιμένατε από διακοπές σε ελληνικό νησί, αλλά με ένα κλάσμα του κόστους». Και το αφιέρωμα εμπλουτισμένο με φωτογραφικό υλικό καταλήγει:
«Έφυγα από το νησί νιώθοντας ότι η Τήνος ήταν κάτι σαν ένα κρυμμένο στολίδι. Αξίζει να γίνει γνωστό καθώς προσφέρει τόσα πολλά!».
Το Wanderlust Chloe θεωρείται από τα κορυφαία ταξιδιωτικά διαδικτυακά Μέσα του Ηνωμένου Βασιλείου και απευθύνεται στον ταξιδιώτη 25-44 ετών, «ο οποίος έχει πάθος για διασκέδαση, φαγητό, στυλ, περιπέτεια και αξέχαστες στιγμές... με μια νότα πολυτέλειας».  https://www.wanderlustchloe.com/tinos-things-to-do-greece/
Ύμνους για το κυκλαδίτικο νησί επιφυλάσσει και το αυστριακό worldoflina.com, ένας ακόμα νεανικός ταξιδιωτικός οδηγός που κατέταξε τη «Μούσα του Αιγαίου» ως «ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας με άδειες αμμουδιές, γραφικά χωριουδάκια και τους πιο φιλικούς και εγκάρδιους ανθρώπους όλων των εποχών».
Η Alina μια νεαρή Αυστριακή blogger φιλοξενήθηκε και εκείνη, όπως η Βρετανή Chloe,  στο νησί και γράφει :
«Καλώς ήρθατε στην Τήνο! Η Τήνος είναι ένα από τα λιγότερο τουριστικά και πιο ήσυχα ελληνικά νησιά. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει τίποτα σπουδαίο να κάνετε! Το αντίθετο: Το νησί είναι γεμάτο ενδιαφέροντα μέρη που περιμένουν να τα ανακαλύψουν οι επισκέπτες. Δεν είναι ένα νησί για πάρτι αλλά εξακολουθεί να είναι ελκυστικό για τους νεότερους χάρη στη μοντέρνα παραλία και τα κοκτέιλ μπαρ». https://worldoflina.com/holidays-on-tinos-a-quiet-authentic-greek-island/
Με αφορμή τα δύο σημαντικά δημοσιεύματα, ο Δήμαρχος Τήνου  Γιάννης Σιώτος δήλωσε : « Είναι σημαντικό που η Τήνος διευρύνει τους ορίζοντές της στη διεκδίκηση όλο και μεγαλύτερου μεριδίου αγοράς. Το πετυχαίνουμε με μελέτη και σύστημα και, όπως αποδεικνύεται το καταφέρνουμε. Και αυτή μας την επιτυχία την οφείλουμε και στους συνεπείς επαγγελματίες του νησιού μας που συνδράμουν με κάθε δυνατότητα στην προβολή του νησιού μας».