Οι Κυκλάδες έχουν στεφθεί η «βασίλισσα» της φιλοξενίας στην Ελλάδα, όπως αποκαλύπτει έρευνα του γενικού δείκτη ικανοποίησης (GRI) του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ).

Η «πρωτιά» των Κυκλάδων «κατακτήθηκε» την πλειοψηφία των χαρακτηριστικών που θέλουμε να διαθέτει μια ξενοδοχειακή μονάδα, μεταξύ των οποίων η σχέση ποιότητας-τιμής, η εξυπηρέτηση, η καθαριότητα και η τοποθεσία.

Η μόνη κατηγορία στην οποία φαίνεται οι επισκέπτες και οι επισκέπτριες να μην είναι τόσο ευχαριστημένοι, όσο σε άλλους νησιωτικούς προορισμούς είναι η κατηγορία φαγητού-ποτού.

Ειδικότερα, στην κατηγορία σχέση ποιότητας-τιμής οι Κυκλάδες βρίσκονται στην πρώτη θέση με 94% και ακολουθούν το Βόρειο Αιγαίο με 89% και η Κρήτη με 87%. Έπονται οι Ιόνιοι Νήσοι με 85%. Στην τελευταία θέση βρίσκονται τα Δωδεκάνησα με 83%.

Στην κατηγορία δωματίου οι Κυκλάδες συγκεντρώνουν βαθμό ικανοποίησης 95% και ακολουθούν η Κρήτη με 85% και οι Ιόνιοι Νήσοι με 83%. Έπονται τα Δωδεκάνησα με 81%. Στην τελευταία θέση βρίσκεται το Βόρειο Αιγαίο με 80%.

Στην κατηγορία της εξυπηρέτησης στην πρώτη θέση βρίσκονται οι Κυκλάδες με 97% και ακολουθούν και το Βόρειο Αιγαίο με 94% και η Κρήτη με 91%. Στην τελευταία θέση βρίσκονται οι Ιόνιοι Νήσοι και τα Δωδεκάνησα με 88% αντίστοιχα.

Στην κατηγορία της καθαριότητας στην πρώτη θέση βρίσκονται οι Κυκλάδες με 97% και ακολουθούν η Κρήτη με 91%, οι Ιόνιοι Νήσοι με 89% και τα Δωδεκάνησα με 88%. Στην τελευταία θέση βρίσκονται το Βόρειο Αιγαίο με 65%.

Στην κατηγορία της τοποθεσίας στην πρώτη θέση βρίσκονται οι Κυκλάδες με 96% και ακολουθούν η Κρήτη, το Βόρειο Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα με 89% αντίστοιχα. Στην τελευταία θέση βρίσκονται οι Ιόνιοι Νήσοι με 88%.

Στην κατηγορία φαγητού-ποτού στην πρώτη θέση βρίσκονται η Κρήτη με 87% και ακολουθούν το Βόρειο Αιγαίο με 84%, οι Ιόνιοι Νήσοι με 83% και τα Δωδεκάνησα με 81%. Στην τελευταία θέση βρίσκονται οι Κυκλάδες με 70%.

Πηγή: cnn.gr