"Ο Μανώλης Ισιγώνης, ήρθε στο τόπο καταγωγής του με την οικογένεια του πριν από 40 και πλέον χρόνια. Με την άφιξη του εδώ δραστηριοποιήθηκε άμεσα στα κοινά και εκλέχτηκε Κοινοτικός Σύμβουλος της Κοινότητας Μάρπησσας από το έτος 1987 έως και το 1998, αναφέρει η πρόεδρος Άννα αντωνοπούλου στην εισήγησή της για το ψήφισμα".

Και συνεχίζει:

Η προσφορά του λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας στη Κοινότητα Μάρπησσας αλλά και στον ενιαίο Καποδιστριακό Δήμο Πάρου ήταν τεράστια από μελέτες, γνωμοδοτήσεις, προτάσεις σε πολλά τεχνικά θέματα και όχι μόνο όπως: «Αρχιτεκτονική Μελέτη για τη κατασκευή Λαογραφικού Μουσείου Κοινότητας Μάρπησσας», «Αρχιτεκτονική μελέτη για τη κατασκευή Μουσείου Γλυπτικής «Ν. Περαντινός» Δήμου Πάρου στη Μάρπησσα και «Αρχιτεκτονικά σχέδια του Δημοτικού κτιρίου «Αγροτολέσχης» Πολιτιστικού Κέντρου Μάρπησσας. Ήταν από τους ανθρώπους που πρωτοστάτησαν σε όλα τα κοινωνικά θέματα που ταλάνησαν το νησί μας όλα αυτά τα χρόνια.
Για την προσφορά του αυτή προς τη Κοινότητα Μάρπησσας, την ενασχόληση του με τα κοινά και τη θητεία του ως Κοινοτικός Σύμβουλος και στη συνέχεια ως Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πάρου προτείνω να συμμετέχουμε ενεργά στο πένθος της οικογένειας.

Το Συμβούλιο της Κοινότητας αφού άκουσε την εισήγηση της Προέδρου και αφού έλαβε υπόψη του τις διατάξεις των άρθρων 82, 84, 89, 90 του Ν. 4555/2018 «Κλεισθένης 1» αποφασίζει ομόφωνα:
1. Εξαίρει την προσωπικότητα του Εμμανουήλ Ισιγώνη, ενός ακούραστου ανθρώπου με προθυμία πάντα να προσφέρει στα κοινά της Μάρπησσας και όλης της Πάρου, συμμετέχοντας ενεργά σε όλες τις κινητοποιήσεις για τις διεκδικήσεις των θεμάτων του νησιού.
2. Να τοποθετηθούν επιγραφές με το όνομα του μέσα στα Δημοτικά κτίρια για τα οποία είχε συντάξει δωρεάν τις αρχιτεκτονικές μελέτες,όπως στο Δημοτικό Κτίριο «Λαογραφικό Μουσείο Κοινότητας Μάρπησσας», στο Δημοτικό Κτίριο «Μουσείο Γλυπτικής Ν. Περαντινός Δήμου Πάρου», στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αγροτολέσχη Μάρπησσας» Δήμου Πάρου.
3. Εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
4. Η παρούσα απόφαση να δημοσιευτεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και ΜΜΕ του νησιού μας.
5. Εξουσιοδοτεί την Πρόεδρο για τα περαιτέρω.

H Πρόεδρος Κοινότητας                                 Ο Γραμματέας Μάρπησσας

Αντωνοπούλου Άννα                                        Κλαμπατσέας Γεώργιος