Συνεχείς είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του σοβαρού τραυματισμού του 31χρονου αστυνομικού έπειτα από ρίψη ναυτικής φωτοβολίδας σε επεισόδια με οπαδούς στις 7 Δεκεμβρίου έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στην περιοχή του Ρέντη.

Πιο συγκεκριμένα, εντοπίστηκε πυρίτιδα στα χέρια ενός 26χρονου, που είναι μάνατζερ τράπερ, και που από την πρώτη στιγμή είχε μπει στο «μικροσκόπιο» των Αρχών και είχε προσαχθεί. Ο ίδιος είχε ισχυριστεί ότι μετέφερε πανό στο γήπεδο και έφυγε πριν ξεσπάσουν τα επεισόδια.

Τα νέα αυτά στοιχεία τέθηκαν ήδη στη διάθεση των ανακριτικών αρχών και αξιολογούνται.

Είχε προηγηθεί η προφυλάκιση, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, του 18χρονου, που κατηγορείται πως αυτός τραυμάτισε τον αστυνομικό με την φωτοβολίδα.

Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, τα αποτελέσματα των εξετάσεων και των αναλύσεων από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποίησαν το DNA του 16χρονου αδελφού του προφυλακισμένου 18χρονου, σε κομμάτι εκτοξευτήρα ναυτικής φωτοβολίδας, που χρησιμοποιήθηκε κατά την επίθεση στους αστυνομικούς. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές εντοπίστηκε και πυρίτιδα στα χέρια του 16χρονου.

Τέλος, συνεχίζεται η προσπάθεια της ΕΛ.ΑΣ να ταυτοποιήσει το άτομο που, σύμφωνα με την κατάθεση του 18χρονου, τους καθοδήγησε στην επίθεση κατά των αστυνομικών και τους προμήθευσε με τα «πολεμοφόδια».

Η χαρτογράφηση της επίθεσης και η «πυραμίδα» της οπαδικής οργάνωσης

Ενδιαφέροντα στοιχεία προκύπτουν από την έρευνα των αρχών αναφορικά με τον σχεδιασμό της επίθεσης, δηλαδή τη χαρτογράφηση του σχεδίου, καθώς και για τη δομή της οπαδικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπάρχει ο αρχηγός που δίνει την έγκριση. Στην αμέσως επόμενη βαθμίδα της «πυραμίδας», είναι οι δύο υπαρχηγοί, ο ένας επικεφαλής συνδέσμου στα δυτικά προάστια και ο άλλος επικεφαλής συνδέσμου στα νότια προάστια.

Οι υπαρχηγοί έδωσαν την εντολή για την ενεργοποίηση του σχεδίου, στους «λοχίες».

Οι «λοχίες» με τη σειρά τους, έδωσαν οδηγίες στους ομαδάρχες, οι οποίοι ανέλαβαν να συγκεντρώσουν τις ομάδες κρούσης.

Το κάλεσμα ανέλαβαν οι λεγόμενοι «διαβιβαστές», μέσω μηνυμάτων στα social media.

Η «πυραμίδα» δεν τελειώνει εδώ. Υπάρχει ο αποθηκάριος, ο οποίος είχε τον ρόλο να συγκεντρώσει τον οπλισμό και «ντελιβεράς», ο οποίος ανέλαβε να μεταφέρει τα όπλα στο σημείο και να τα μοιράσει στους «στρατιώτες».

Οι τελευταίοι είναι εκείνοι που συγκρούονται άμεσα με τους «εχθρούς» και εκτελούν τις διαταγές των «ανωτέρων» τους.

Στο πλαίσιο των παραπάνω στοιχείων, οι αρχές κάλεσαν την Πέμπτη τουλάχιστον 30 οπαδούς για συμπληρωματικές καταθέσεις.

Η έρευνα για τα επεισόδια έξω από το κλειστό του Ρέντη συνεχίζεται και όλα δείχνουν ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξουν και άλλες συλλήψεις.