Εκτός από τις μεγάλες φωτιές σε Μάνδρα και Λουτράκι, οι πυροσβέστες δίνουν μάχη από το απόγευμα της Τρίτης και στη Ρόδο μετά από μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε ανάμεσα στα χωριά Απόλλωνας και Λάερμα.

Η φωτιά καίει πυκνό δάσος με πεύκα και κυπαρίσσια με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να προσπαθούν να περιορίσουν το μέτωπο.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις νερού τρεις τράκτορες και ένα ελικόπτερο ενώ ανάλογα με την εξέλιξη του μετώπου δεν αποκλείεται να ζητηθεί να απογειωθούν για Ρόδο και δύο καναντέρ από την Κρήτη.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι πυροσβέστες, σύμφωνα με την ΕΡΤ, κατάφεραν να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από τα χωριά Λάερμα, Έμπωνας και Απόλλωνας ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες προστάτευσαν και τους ελαιώνες στην περιοχή.

Η φωτιά που είναι σε εξέλιξη στη νοτιοδυτική πλευρά της Ρόδου κάτω από το βουνό Αττάβυρος φέρεται να ξεκίνησε από παλαιό σκουπιδότοπο και να πήρε γρήγορα έκταση.

Εντωμεταξύ υπάρχουν αναφορές για δυσκολίες στον ανεφοδιασμό των οχημάτων καθώς ξεμένουν από νερό ενώ αρκετές φορές οχήματα βρέθηκαν εγκλωβισμένα χωρίς νερό.

«Η μάχη στη φωτιά στα Απόλλωνα της Ρόδου, δίνεται συντεταγμένα και με όλες τις δυνάμεις που ο τόπος διαθέτει. Δυνάμεις, που σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους. Είμαστε δίπλα τους» ανέφερε σε ανάρτηση στο Facebook ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.