Στην απομάκρυνση μεταχειρισμένων ελαστικών τα οποία έχουν συγκεντρωθεί στο χώρο του ΧΑΔΑ, αποφάσισε ο Δήμος Θήρας, σύμφωνα με την Κοινή Γνώμη.

Η ανακοίνωση του δήμου Θήρας

"Τα τελευταία χρόνια έχουν συγκεντρωθεί στην είσοδο του ΧΑΔΑ Θήρας μεταχειρισμένα ελαστικά που εκτιμώνται σε 500 μικρά λάστιχα αυτοκινήτων και 350 μεγάλα λάστιχα φορτηγών.

Η ανακύκλωση των ελαστικών οχημάτων διαφοροποιείται από την ανακύκλωση άλλων υλικών, καθώς μόνο μικρό τους ποσοστό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή νέων ελαστικών.

Λαμβάνοντας υπόψιν το περιβαλλοντικό όφελος που θα προκύψει από την αποκομιδή των συγκεκριμένων απορριμμάτων ο Δήμος Θήρας, και με πρωτοβουλία του αρμοδίου Αντιδημάρχου κ. Γιάννη Ρούσσου προχώρησε σε σύναψη συνεργασίας την 12/01/2024 με την μη κερδοσκοπική εταιρεία ECOELASTIKA, η οποία εξειδικεύεται στην οικολογική διαχείριση ελαστικών τέλους κύκλου ζωής.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει η συλλογή, μεταφορά και παράδοση τους σε αδειοδοτημένες μονάδες αξιοποίησης εκτός Σαντορίνης συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας καθώς και στην εξοικονόμηση χώρου στον ΧΑΔΑ".