Η τελευταία έρευνα της Panadvert αποκαλύπτει μια σημαντική αύξηση στη ζήτηση των Αμερικανών για διακοπές στην Ελλάδα τα τελευταία 2 χρόνια, με τη Σαντορίνη να κατέχει αδιαμφισβήτητα την πρώτη θέση σε απόλυτα νούμερα στην προτίμηση των Αμερικανών ταξιδιωτών.

Την κορυφαία πεντάδα συμπληρώνουν η Μύκονος, η Αθήνα, η Ίος και η Πάρος, προορισμοί, που σύμφωνα με την ανάλυση, φαίνεται να προτιμά περίπου το 75% των Αμερικανών τουριστών.

Ενδιαφέρον έχει επίσης στην έρευνα ότι δεν δείχνουν όλοι οι προορισμοί ανοδική τάση για φέτος, με τη Μύκονο και τη Σαντορίνη να έχουν πτώση της ζήτησης για το 2024 μέχρι σήμερα.

Επιπλέον, εξετάστηκαν λεπτομερώς οι ταξιδιωτικές συνήθειές τους, όπως το πότε αναζητούν καταλύματα και ποιές ημερομηνίες τους ενδιαφέρουν περισσότερο, αναδεικνύοντας ισχυρές εποχικές τάσεις, με τους καλοκαιρινούς μήνες να κυριαρχούν ενώ ενδιαφέρον εμφανίζει η έντονη ζήτηση που παρατηρήθηκε για κρατήσεις ακόμα και για τον Σεπτέμβριο, ιδιαίτερα στη Σαντορίνη.

Όπως σημείωσε ο κ. Σταμάτης Γεωργόπουλος, Data Analyst της Panadvert, “Οι Αμερικανοί τουρίστες αποτελούν σταθερό πυλώνα του τουρισμού για την Ελλάδα και, από την ανάλυσή μας, φαίνεται πως προτιμούν προορισμούς που προβάλλονται εκτενώς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς αποτελούν πόλο έλξης για celebrities και social media influencers λόγω της φυσικής ομορφιάς της χώρας μας, αλλά και λόγω των πολυτελών εμπειριών που προσφέρουν οι συγκεκριμένοι ελληνικοί προορισμοί. Η παρακολούθηση των αγορών και των τάσεων είναι, υψίστης σημασίας για εμάς στο marketing αλλά και για όλους τους εμπλεκόμενους στον κλάδο της φιλοξενίας καθώς μπορούν να υποδείξουν την εκάστοτε στρατηγική και να δώσουν πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού, ιδιαίτερα όσον αφορά στη στόχευση αγορών μέσω του ψηφιακού μάρκετινγκ.”

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΡΕΥΝΑ της Panadvert ΕΔΩ.