Πολύ Ισχυρή σεισμική δόνηση με μέγεθος 5.7 στην κλίμακα Richter, σημειώθηκε στις 09:12 ώρα Ελλάδος. Όπως ανακοινώθηκε από τους τέσσερις φορείς συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός έγινε σε απόσταση 239 χλμ. ΔΝΔ των Αθηνών.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 14 χλμ. Ανατολικά των Στροφάδων.

Για μεγάλο σεισμό που δεν εμπνέει ανησυχία έκανε λόγο στο ΕΡΤΝews o πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας ο οποίος ανέφερε ότι παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου.

«Δεν πρέπει να ανησυχούμε. Ήταν ένας σεισμός μέσα στον θαλάσσιο χώρο, μακριά από κατοικημένες περιοχές. Βεβαίως έγινε εντονότατα αισθητός σε μία πολύ μεγάλη περιοχή, όχι μόνο στη Μεσσηνία και την Ηλεία, αλλά στη Ζάκυνθο, στην Αιτωλοακαρνανία, στην Τρίπολη ακόμα και στην Κορινθία» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Λέκκας και συμπλήρωσε «συνεπώς έχουμε να κάνουμε με έναν μεγάλο σεισμό που όμως δεν μας μας δημιουργεί απολύτως καμία ανησυχία δεδομένου ότι είναι στον θαλάσσιο χώρο και δεν υπάρχουν κοντινές κατοικημένες περιοχές».

Στους δρόμους ο κόσμος στη Ηλεία
Οι σεισμικές δονήσεις έχουν αναστατώσει τους κατοίκους της Ηλείας, που έχουν βγει στους δρόμους, ενώ στον Δήμο Ζαχάρως είναι άμεση η κινητοποίηση.

Υπεύθυνοι ελέγχουν όλα τα σχολεία και το πιθανότερο είναι να μην γίνει μάθημα σήμερα.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές στην περιοχή, ούτε και υπάρχουν κλήσεις στην Πυροσβεστική.