Ο άτυχος άντρας καταπλακώθηκε από τον τρούλο της μικρής εκκλησίας που εργαζόταν και σκοτώθηκε ακαριαία. Ήταν το μοναδικό θύμα που άφησε ο σεισμός στην Κρήτη…

Στις 15:00 το μεσημέρι, συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο «αντίο» στον άτυχο Ιάκωβο Τσαγκαράκη, που «έφυγε» από τον καταστροφικό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ στο Ηράκλειο. Η νεκρώσιμος τελετή θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Μάρθας Βιάννου.

H είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στην τοπική κοινωνία της Βιάννου, αλλά και ολόκληρης της Κρήτης. Την ώρα του σεισμού ο Ιάκωβος Τσαγκαράκης βρισκόταν μέσα στην εκκλησία, με αποτέλεσμα να καταπλακωθεί από τόνους πέτρας και να τραυματιστεί θανάσιμα.

Τραγική φιγούρα ο γιός του που βρισκόταν στο σημείο και τραυματίστηκε και ο ίδιος, αφού ο σεισμός τον «πρόλαβε» ενώ έβγαινε από την εκκλησία και είδε τον πατέρα του να «χάνεται» κάτω από τα συντρίμμια. Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας για τον 62χρονο ήταν ότι, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε μιλώντας στην Τηλεόραση CRETA o Μητροπολίτης Καστελίου, Αρκαλοχωρίου και Βιάννου, κ. Ανδρέας, είχε κάνει τάμα να σώσει την εκκλησία που τελικά τον καταπλάκωσε.

«Ο γιος του είναι συγκλονισμένος. Ήταν ένας πολύ αξιόλογος άνθρωπος. Υπέροχος αλλά… κακή τύχη. Πήγε για βόλτα και έκανε σεισμό… Μπήκε μέσα για να δει. Ο γιος του δεν ήταν μαζί του» είπε η αδερφή του θύματος, στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου. Σύμφωνα με την ίδια, ο 62χρονος ήταν πατέρας 2 παιδιών και πρόσφατα είχε γίνει και παππούς…

Πηγή: newsit.gr